Кадетките на Тони 7 и Лукойл Нефтохимик се класираха за финалите


Кадетките на Тони 7 и Лукойл Нефтохимик се класираха за финалите
Дечева й подхожда новият екип
23-04-2009 22:11

Още след първия ден от зоната в Сливен кадетките на Тони 7 и Лукойл Нефтохимик извоюваха правото да участват на финалите за тази възраст, които ще бъдат от 23 до 29 май. Те постигнаха по две победи над далеч по-слабите съперници в лицето на Преслав и Светкавица и утре само ще спорят за първото място в този зонален турнир. Мачът обаче няма голямо значение, тъй като по право първите два отбора от това състезание добиват право да участват на финалите.
 
Началото на този турнир обаче отбеляза три големи събития – първото от тях бе старта на зоните за кадетки за този сезон, второто – откриването след дълъг ремонт на реконструираната зала „Васил Левски” в Сливен и не на последно място дебюта на талантливата Памела Дечева за кадетките на Тони 7. Родената на знаменитата дата – 17 юли, но през 1992 година баскетболистка ще продължи да се състезава за женския Славия в плейофите на страната, а при подрастващите на кадетско ниво подсилва тима от Сливен. С нейното привличане плюс наличието на Виктория Стойчева, Радостина Рашева, Деница Минчева и още няколко състезателки, които играят и в представителния тим на града, Тони 7 става реален конкурент за призово място на самите финали. Дечева реализира 24 точки в своя дебют, а Тони 7 надигра Светкавица със 78-12. В другите мачове изненади не се получиха и Тони 7 и Лукойл Нефтохимик завършиха с по две победи и без загуба.
 
Турнирът протича при отлична организация в изглеждащата като нова зала в град Сливен. Общината вложи доста средства и почти цял сезон женския и мъжкия тим на града играха домакинските си срещи в Ямбол. Но пък сега всичко в залата изглежда наистина впечатляващо. Освен това за пореден път Тони 7 доказва добро гостоприемство и предлага отлични условия за всички отбори. Не случайно вече клубът чрез Стефан Михайлов и Ивайло Христов е подал заявка за домакинството на финалите в Българската Федерация по Баскетбол.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЗОНА СЛИВЕН
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ЗОНА СЛИВЕН ЗА КАДЕТКИ (16)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи