Скандал в Арена Самоков, волейболна контрола забавя тренировката на Рилски спортист


Скандал в Арена Самоков, волейболна контрола забавя тренировката на Рилски спортист
Арена Самоков
24-04-2009 22:49

Голям скандал се заформи днес следобяд в „Арена Самоков”. Недоразумения в графика на управителя в залата Иван Върбев довели до застъпване на тренировките на волейболният национален тим на България за младежи и баскетболния Рилски спортист. Волейболистите ще играят три контроли с Бразилия в „Арена Самоков” на 26, 27 и 28 април преди световните квалификации за тази възраст, които са от 15 до 17 май в този град.
 

Баскетболистите на Рилски спортист трябвало да започнат заниманието си в 17.30, а два часа по-късно да отстъпят място за Евроинс Черно море да проведе тренировка в съоръжението, където утре от 18.00 часа ще се играе една от решителните битки за третото място в класирането на Националната Баскетболна Лига между двата състава.
 

Преди това обаче от 15.30 до 17.30 е трябвало да се състои приятелска контролна среща между волейболните отбори на България – младежи и мъжкия Марек Юнион Ивкони. Младежите са на лагер в Самоков, а дупничани трябвало да пристигнат в деня на мача. Те обаче нямали осигурен транспорт и до последно не се знаело дали въобще ще дойдат. Все пак в крайна сметка транспортните им неволи се уреждат и те тръгват за Самоков, но вместо в 15.30 началото на волейболната среща се измества за 16.30.  

Така волейболистите заедно с управителя на залата решават, че няма да е проблем да изместят и баскетболните тренировки с един час. С това разбира се не бил съгласен наставника на самоковските баскетболисти, македонският специалист Александър Тодоров. Баскетболистите му били строени да стартират заниманието в 17.30 и всичко щяло да бъде по план, тъй като точно тогава резултата от волейболната контрола станал 3-0 за Марек. Те обаче решили да изиграят още един гейм, което вбесило Тодоров. Все пак той проявил още малко търпение, но когато волейболистите тръгнали да се нареждат за пети гейм при резултат 4-0, чашата преляла и баскетболистите на Рилски спортист влезли на терена. Управителят Върбев се опитал да защити волейболистите и си навлекъл гнева на всички от баскетболния клуб на Рилски спортист, дори и на дошлия да наблюдава тренировката на тима президент Петър Георгиев.
 

„Графикът на отбора а залата е строго регламентиран, цялата подготовка на тима пък е съобразена и върви в тясна подготовка с тренировките,” каза изпълнителният директор на клуба Борислав Чилингиров. „Ние не можем да си позволим такива промени в последния момент и да объркваме подготвителния процес, особено преди такава важна среща от шампионата. Нашите домакински срещи започват в 18 часа и залата предния ден винаги е на наше разположение от 17 до 20 часа за нашата тренировка и тази на гостуващия отбор. Мъжкият представителен отбор е приоритет в тази зала и всички трябва да се съобразяват с него.”
 

Рилски спортист и Евроинс Черно море се срещат утре за последно в редвония сезон, а до този момент варненци имат две победи и една загуба в мачовете с домакините.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи