Женският Рилски спортист завърши с победа редовния сезон


Женският Рилски спортист завърши с победа редовния сезон
Рилски спортист
25-04-2009 17:59

Отборът на Рилски спортист постигна победа в последната си среща от редовния сезон при дамите. Успехът с 87-40 дойде срещу гостуващия тим на НСА в мач без значение за момичетата от Самоков, тъй като класирането във Втората петица е ясно за тях. Те не можеха да настигнат отбора на Берое 07, както и не могат да бъдат доближени от следващите ги отбори на Славия, Тони 7 и НСА. Въпреки това домакините не допуснаха изненада от страна на съперника в това своеобразно повторение на финала от Младежката лига за девойки до 19 години. Повечето състезателки и в двата състава участваха и в това състезание, завършило с убедителен успех на Рилски спортист.
 
НСА имат последен шанс за влизане в плейофите, тъй като имат равен брой точки с Тони 7 в класирането и директният сблъсък помежду им в последния кръг ще определи четвъртият в класирането на тази Втора петица отбор, който ще получи място в схемата на плейофите срещу шампиона Дунав Еконт.
 
В първите седем минути от мача Рилски спортист приложиха сериозен натиск върху опонента си и това даде резултат – 7 минути точкова „суша” за НСА. През по-голямата част на първите десет минути софиянки нямаха точен изстрел, а самоковчанки вече имаха 12 точки. Гостите все пак успяха да отбележат чрез Сара Маринова и Анита Димитрова в края на четвъртта, която завърши при доста нисък резулат 12-7.
 
През вторите 10 минути домакините продължаваха да контролират играта, а пропуските и грешките за НСА бяха повече. Най-добри за Рилски спортист както обикновено бяха Христина Иванова и Стефка Митева, като втората записа дабъл дабъл още преди почивката – 11 точки и 11 борби. След 20 минути игра разликата на таблото в Арена Самоков вече бе двуцифрена – 33-18.
 
След почивката гостенките вече се бяха предали. Разликата се увеличаваше непрекъснато, мина границата от 20 точки, а 2 минути и 10 секунди по-късно и тази от 30. През тази част единственият кош за НСА бе отбелязан отново от Димитрова, а резултатът след 30 минути игра бе внушителното 58-20 в полза на Рилецо.
 
В последната четвърт мачът бе доигран, като разликата в полза на домакините прехвърли и 40-те точки. По този начин те завършиха редовния сезон с много добро настроение и очакване на съперника си от Първата четворка на четвъртфиналите от плейофите – Монтана 2003. Крайният резултат от тази среща бе 87-40.
 
Трябва да се отбележи много слабия процент при стрелбата за момичетата от НСА. Те вкараха едва 15 от 48-те си опита за 2 точки и 2 от 20 за 3 точки.
 
За победителките най-резултатна бе Христина Иванова с 30 точки, а освен това тя добави по три борби и асистенции. Стабилно се представи центърът Стефка Митева с 14 точки и 15 овладяни топки. По 12 точки добавиха Ива Терзиева и Моника Тодорова.
 
За НСА едва три състезателки отбелязаха повече от десет точки. 12 вкара Михаела Дилова, Сара Маринова (4/18) добави 11, а най-добрата състезателка в отбора в тази среща – Анита Димитрова овладя впечатляващите 17 борби и отбеляза 11 точки.
 
Последната среща от Втората петица е в понеделник в залата на НСА, с съперник както вече написахме е сливенския Тони 7.

ВТОРА ПЕТИЦА
 
1.
Берое 07                    40 (16-8)
2.
Рилски спортист       37 (13-11)
3.
Славия                       34 (10-14)
4.
НСА Делта                24 (1-22)
5.
Тони 7                         24 (2-21)

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ВТОРАТА ПЕТИЦА НА А ГРУПА (ЖЕНИ)


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - НСА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВТОРАТА ПЕТИЦА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВТОРАТА ПЕТИЦА (ЖЕНИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи