Левски без проблеми срещу Сливен


Левски без проблеми срещу Сливен
Левски победи Сливен в София
25-04-2009 20:57

Вторият във временното класиране на Националната баскетболна лига отбор на Левски победи аутсайдера в групата – Сливен в зала „Христо Ботев” в столицата. Изходът от този мач бе ясен много преди изиграването му, а след последнта сирена успехът на „сините” бе записан в протокола с резултат 101-58. Изходът от този мач не променя изхода от редовния сезон за нито един от двата отбора – Сливен завършват последни в НБЛ, а Левски – втори.
 
Мачът започна с тройка на Джеремая Босуел за гостите, които успяха да запазят малката си преднина в първите 4 минути от двубоя. Те отвръщаха на атаките на Левски, преди да дойде моментът в средата на първата четвърт, когато столичани поведоха с 10-9. Оттук до края на мача водачеството не бе сменяно, а разликата закономерно ставаше все по-голяма в полза на домакините. Още в следващите минути те постигнаха двуцифрен аванс, но след десет минути игра той все пак бе само 7 за 23-16.
 
През втората част Константин Папазов пусна на терена коренно различна петица от тази, изиграла първата част. Особено активен бе Павел Иванов, който в последно време показва все по-стабилни изяви и печели доверието на старши-треньора. Само през втората част той вкара 11 точки, като се представи много добре и в защита. Благодарение и на добрите изяви на съотборниците му, разликата продължаваше да нараства в полза на Левски, като секунди преди почивката тя достигна 20 точки, а след 20 минути игра бе 22 - 51-29.
 
След почивката много добре се изявиха по-опитните играчи на домакините. Стефан Георгиев и Дуейн Мортън бяха много стабилни в подкошието, а тимът на Сливен бе затруднен максимално и не можеше да се противопостави по никакъв начин. Неговият дефицит достигна 30 точки в 24-тата минута на мача и 40 в 30-тата.
 
Много е интересен фактът, че треньорът Тити Папазов правеше „хокейни” смени единствено в началото на всяка част, като играчите, които започваха дадена четвърт, я завършваха. В игра не влезе единствено Васил Александров, а всички негови съотборници играха по 20 минути, с изключение на Маркъс Хол, който бе на терена 30, „вземайки” 10 от тези на Искрен Иванов. Крайният резултат от този двубой бе 101-58 и разлика от 43 не изненада никого.
 
За Левски топреализаторите бяха двама – споменатият вече Павел Иванов и Маркъс Хол, които нанизаха по 18. Те овладяха и съответно 6 и 7 борби. Стефан Георгиев завърши с 16 точки, 7 борби и 3 асистенции, а 15 добави Асен Великов.
 
За гостите от Сливен най-добър бе бившият играч на Левски Петролав Зафиров, който завърши с 14 точки и 5 борби. Никой от неговите съотборници не вкара 10 или повече точки. С по 9 завършиха Бенчев, Голов и Шарет, а 8 и 9 борби записа Андреан Илчев.
 
След  днешният мач Левски вече имат 17 победи и 6 загуби, като втората им позиция е сигурна. Сливналии пък все още нямат победа и са с 22 поражения. В 27-мия, предпоследен кръг от НБЛ „сините” ще срещнат във вторник Лукойл Академик в Правец в битката на най-добрите два отбора в класирането, а Сливен ще има трудната задача ден по-късно да бъде домакин на Евроинс Черно море отново в зала „Диана” в Ямбол.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - СЛИВЕН
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ТОП 10 НА 26-ия КРЪГ
 
ПЛЕЙОФНА СХЕМА НА НБЛ ЗА 2009


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи