Лукойл Академик спечели редовния сезон, Спартак Плевен загуби контрол над третото място


Лукойл Академик спечели редовния сезон, Спартак Плевен загуби контрол над третото място
Лукойл Академик не допусна нова изненада
25-04-2009 21:43

Спартак Плевен не успя да изненада повторно Лукойл Академик у дома и в последния сблъсък между двата тима в редовния сезон завърши с успех за гостите с 84-80. Така вече и на практика Лукойл Академик е недостижим на челното място в НБЛ и завършва сезона под номер 1 и с домакинско предимство във всички плейофни серии, които ще играе. Спартак Плевен от своя страна ще завърши трети или четвърти в крайното класиране, но след днешната загуба вече те не контролират ситуацията за позиция номер 3. Сега плевенчани са зависими от Черно море, които са с най-добри шансове за третото място след победата им в Самоков над Рилски спортист.
 
Спартак Плевен загуби първата четвърт със 16-19, но след много силни втори 10 минути момчетата на Дарин Великов успяха да поведат на почивката с 43-40. Преднината на домакините достигна до 8 точки в началото на второто полувреме, но серия от 17 поредни точки обърна всичко в този мач в полза на гостите от София. Оттук до края те контролираха ситуацията на терена и взеха мини-реванш за загубата си в предишното гостуване от шампионата в Плевен.
 
Уили Дийн завърши с 25 точки и 9 овладени топки, Ристе Стефанов този път вкара „само” четири тройки и общо 20 точки, а Тенчо Банев завърши с втория си дабъл дабъл в лигата – 14 точки и 10 борби. След като пропусна миналия кръг, капитанът Тодор Стойков бе на ниво и завърши с 13 точки, 5 овладени топки и дори 2 „чадъра”. Резервите на Лукойл Академик вкараха само 5 точки, но титулярите в този мач си свършиха добре работата.
 
За домакините от Плевен Александър Дяковски бе точен 8 пъти от зоната на трите точки (от 12 опита) за общо 24 в срещата. Хрисимир Димитров добави 18, Саша Топчов 14, а Илия Станков вкара 13 точки въпреки, че бе само 1 от 10 от любимото си място зад арката.
 
Спартак Плевен почива в междинния кръг идната сряда, а следващата събота приема Ямбол в последния си мач от редовния сезон. Лукойл Академик пък трябва да играе с Левски във вторник, а след това в събота пътува до Варна за мач с Черно море.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ТОП 10 НА 26-ия КРЪГ
 
ПЛЕЙОФНА СХЕМА НА НБЛ ЗА 2009


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи