Иван Лилов - MVP на 26-ия кръг в НБЛ


Иван Лилов - MVP на 26-ия кръг в НБЛ
Иван Лилов
26-04-2009 07:40

За съжаление на Иван Лилов и неговите съотборници, те загубиха решителен мач, но пък класациите на BulgarianBasket.com след всеки кръг отдават дължимото внимание на играча с най-силни индивидуални изяви и в случая това е именно гардът на Рилски спортист. Веднага след Лилов, който е MVP на кръга в Националната баскетболна лига с коефициент 34, на второ и трето място са двама баскетболисти от отбора, който победи Рилецо в споменатия мач - Евроинс Черно море: центърът Атила Сантош и гардът Кори Макинтош, съответно с 33 и 26.
 
Иван Лилов става първият българин с три титли "MVP на кръга". Досега по три или повече пъти най-полезни в отделни кръгове бяха трима чужденци - Кени Аделеке, Байрън Сандърс и Уили Дийн. Това, което прави "хеттрика" на Лилов още по-впечатляващ, е фактът, че български играч е ставал MVP само 7 пъти от общо 26 кръга на НБЛ досега този сезон, но в почти половината от тези случаи това е той.
 
Въпреки че не успя да спаси тима си от поражението, Лилов наниза 35 точки - разбира се, най-много от всички в този кръг, а и личен рекорд за играча досега през сезона. Стрелбата му бе с много добра успеваемост - общо 10/16 от игра, както и 12/14 от наказателната линия. Той се отличи и с 4 отнети топки, делейки с други двама играчи второто място по този показател.
 
Вторият в класацията за най-полезен на кръга - Атила дош Сантош - изигра най-силния си мач за сезона точно когато му трябваше и бе с най-голяма заслуга за победата на "Моряците" над Рилски спортист. Бразилецът бе с доста непостоянни изяви досега, включително няколко мача с едноцифрен коефицент, но също така и едно MVP-представяне (в 19-ия кръг). Сега можеше за втори път да стане MVP (20 точки, 12 борби, 4 асистенции и 2 блока), но коефицентът му в крайна сметка бе с два пункта по-малък от този на Лилов.
 
Неговият съотборник Кори Макинтош също допринесе много за победата на Евроинс Черно море, най-вече с типичния за него афинитет към коша на противника и реализаторски усет - общо 27 точки със стрелба 10/16 от игра и 5/5 от наказателната линия при успеха на отбора му срещу Рилецо. Той добави и 3 борби, 5 асистенции и 2 отнети топки.
 
Най-добър шести играч на кръга е Александър Дяковски (Спартак Плевен) с коефициент 24, който го нарежда и на 5-о място в общата класация. Най-добър борец е Атила Сантош с 12 овладени топки. Най-добри подавачи са Кори Макинтош и капитанът на Рилски спортист Александър Груев с по 5 асистенции. С най-много отнети топки - 5 - е Асен Великов (Левски).
 
След 26-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Уили Дийн (коефициент - 22.7, асистенции - 5.0 - и отнети топки - 2.6), Маркъс Хол (точки - 22.7) и Байрън Сандърс (общо борби - 10.7, борби в защита - 7.8, борби в нападение - 2.9 - и блокове - 1.4).
 
(Забележка: Играчи, които са напуснали отборите си в НБЛ преди началото на втората фаза в лигата, отпадат от тези класации за сезона.)

ТОП 10 НА 26-и КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи