Даниел Димитров: След поредица от неприятни загуби, приличахме на отбор


Даниел Димитров: След поредица от неприятни загуби, приличахме на отбор
Даниел Димитров (сн. Gong.bg)
26-04-2009 07:27 | Gong.bg

Старши треньорът на Евроинс Черно море Даниел Димитров бе видимо доволен от победата на своя тим като гост над Рилски спортист със 100-92. Успехът върна „моряците” в играта за третото място в Националната баскетболна лига, като изхвърли на пета позиция домакините.  
 
„Успяхме да се извадим от една много тежка ситуация, след поредица от неприятни загуби,” отбеляза Димитров. „Не толкова загубите ни притесняваха, а игровото поведение на някои от състезателите. Много съм щастлив от промяната на поведението им. Приличахме на отбор. Не че няма какво да се желае още, но има коренна промяна от мачовете със Спартак Плевен и Левски.”
 
Младият наставник определи като ключ към победата над Рилски спортист изолирането на титулярния плеймейкър на самоковци Бранко Миркович.
 
„Единственото, което си пожелахме, бе да се качат 12 мъже в автобуса, можеше и да са по-малко. Искахме да сме като братя на игрището, а като един юмрук. В игрови план няма какво повече да се промени, надявам се, че са го осъзнали, и дано това да е само началото,” обясни Димитров, който само преди няколко дни бе невероятно разочарован след загуба от Левски във Варна.
 
„Юлиан Радионов и Душан Йелич-Куцопулос са най-опитните,” отговори специалистът на въпрос за добрата игра на Радионов в днешния двубой. „Нормално е да заложим на него, аз много се радвам, защото той изигра може би най-силния си мач за годината, надявам се да не е последният.”
 
Относно тоталното превъзходство на неговите играчи в борбата под коша, треньорът каза: „Ние през цялото време играхме с по-висока петица, дълги периоди дори и с двама високи, така че е нормално. Стрелбите на Рилски нямаха шанс. Нормално е да имаме повече борби.”
 
Може би решението, което спечели мача за Димитров и компания бе пускането на двама централни нападатели едновременно на паркета. Дуетът Куцопулос – Атила Дош Сантош според Димитров е дал резултат най-вече в нападение. „В защита не толкова, но в нападение – да. Когато предишния мач у дома си отбелязал 58 точки, а като гост вкараш 100, при това срещу един от най-добре подготвените отбори в България, няма как да не се радваме,” добави Даниел.
 
Запитан дали може да прогнозира изхода от евентуален сблъсък с Рилски спортист и в плейофите, Даниел Димитров коментира: „Плейофите са нещо коренно различно. Аз казах пред себе си, че прогнози няма да правя. Когато отидем за победа, падаме с 20, затова повече прогнози няма да правя, отиваме и играем.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи