Голям успех за Овергаз, завърши втори в мъжката А група


Голям успех за Овергаз, завърши втори в мъжката А група
Играчите на Овергаз получават сребърните медали
26-04-2009 20:42

Отборът на Овергаз стана вицешампион на А група след като в последната си среща като гост на Берое победи със 101-84 и така завоюва сребърните медали. Имайки впредвид силата на Балкан и факта, че те наистина трябваше да играят в по-силния шампионат на НБЛ, то успехът на младия тим на Овергаз е наистина впечатляващ. Те завършват сезона с 13 победи и само 5 загуби (2 от които от Балкан), с по загуба по-малко на трето и четвърто място завършват съответно Дунав 2007 и Черноморец Бургас. Всичките тези отбори плюс добрите тимове на Видабаскет и Славия обаче останаха след Овергаз в крайното класиране на този шампионат.
 
След една много резултатна първа половина от срещата Овергаз имаше 8 точки преднина (56-48), въпреки че домакините от Стара Загора вкараха последните 7 точки за полувремето. През второто полувреме нямаше никакво отпускане на възпитаниците на Янко Янчев и в последните две части те само увеличиха преднината си за крайното 101-84.
 
Най-силния си мач за Овергаз изигра Димитър Маринчешки. Той отбеляза 26 точки и грабна 13 борби за втория си дабъл дабъл с екипа на Овергаз, а освен това добави 2 отнети топки и 2 „чадъра” за общ коефициент от 39.
 
Атанас Даракчиев и Петьо Иванов добавиха по 16 точки, а Михаил Танев и Иво Захра съответно 13 и 11.
 
За домакините от Стара Загора всички от основната петица завършиха с двуцифрен точков актив, а с най-много се очете Борис Маринов – 22. Янко Реджев добави 18, а най-високия играч в групата Илия Георгиев остана с 15.
 
Баскетболистите на Овергаз хванаха цели 17 борби повече от съперника, което се оказа много важен фактор в срещата. Освен това този път възпитаниците на Янчев изпълняваха отлично наказателни удари и сбъркаха само веднъж от тази линия – 16 от 17 или 94 %.
 
След тази загуба Берое завърши на осмото място в групата, една незавидна позиция за този клуб. Все пак надеждите в този град с баскетболни традиции се надяваме да се върнат и догодина те да имат по-силен и боеспособен отбор. Шест победи от общо 18 мача е прекалено малко като актив за този клуб.
 
За голяма част от състезателите на Овергаз сезона продължава. Те ще участват в първенствата за подрастващи за юноши, че някои от тях и за кадети. Участието им в тази група може да се нарече отлично като се има предвид, че е дебютно за клуба на мъжко ниво. След срещата те бяха наградени с медали и купа от мениджърът на мъжкото направление към Българската Федерация по Баскетбол Христо Христов.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ОВЕРГАЗ 


КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи