Черноморец победи Славия, става четвърти в А група


Черноморец победи Славия, става четвърти в А група
Черноморец остана без медал накрая
26-04-2009 20:59

Баскетболистите на бургаския Черноморец се наложиха като домакини над софийския Славия Термострен с 91-84 и по този начин станаха четвърти в крайното класиране на мъжката А група. Те завършват сезона с 12 победи и 6 загуби, колкото има и третия Дунав 2007, победил по същото време Видабаскет като гост във Видин. Русенци обаче имат по-добър коефициент в мачовете помежду им. Славия остана на шесто място, след Видабаскет и преди НСА с краен актив от 8 победи и 10 поражения.
 
Мачът в Бургас започна с превес на гостите, но все пак домакините успяха да излязат с минимална преднина след края на първата четвърт – 21-19.
 
През вторите 10 минути играта продължи да бъде все така оспорвана, като водачеството бе сменено няколко пъти. След това малък аванс натрупаха домакините, но той така и не можа да надвиши 8 точки. До почивката гостите успяха да се приближат още по-близо до съперника си, а резултата бе 45-41.
 
След почивката бургазлии затегнаха редиците си и успяха бързо да натрупат комфортна преднина. Димитър Найденов вкара 3 важни тройки за тях и авансът набързо скочи до 18 точки. След тази силна за Черноморец част резултатът вече беше доста по-успокоителен за тях – 72-56.
 
В последната част за сезона за двата отбора Славия успяха да стопят изоставането си, но не успяха да настигнат вече подсигурилите си победата в мача състезатели на Черноморец. Накрая резултатът бе 91-84.
 
За победителите най-добър беше Димитър Найденов с 27 точки и 8 овладени борби. Емил Димов вкара 18 и прибави 7 борби, а 16 (4 тройки) и 6 борби записа Димитър Георгиев.

За Славия с 28 точки и 9 борби завърши Йовчо Атанасов. Златко Запрянов добави 18 и 7 борби, а с дабъл дабъл от 10 точки и 10 борби се отчете Иван Ценов. За гостите не играха двама от основните им състезатлеи – Ивайло Константинов и Йордан Янков.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - СЛАВИЯ


КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи