НСА победи Тони 7, класира се за плейофите


НСА победи Тони 7, класира се за плейофите
НСА надделя в оспорвана битка за място в плейофите
27-04-2009 20:44

В последния мач от редовния сезон на женската Втора петица отборът на НСА победи гостуващия Тони 7 в собствената си зала в столицата. Така стана ясен и отборът, който заема последното място в четвъртфиналните плейофи на страната. След победата със 72-61 в един много оспорван сблъсък този отбор е НСА. Така състезателките на Цанко Цанков ще се изправят в плейофите срещу първия в класирането на Първата четворка Дунав Еконт, като срещите са на 30 април в Русе и 2 май в София.
 
Днешният сблъсък започна много равностойно, въпреки че отборите не успяваха да си разменят много кошове. След като Тони 7 поведе с 3-0, домакините бързо възстановиха статуквото за 7-7 след 5 минути игра. До края на частта състезателките на НСА успяха да вземат малко предимство при 20-15 в тяхна полза след края й.
 
През втората четвърт играта продължи да върви бавно и без голяма резултатност. Влизането в игра на младите попълнения за Тони 7 даде сили на отбора да се доближи максимално близо до съперника. През тази четвърт много добре се представи Цветелина Стойчева, а на почивката преднината на НСА бе минимална – 29-28.
 
След слаборезултатното първо полувреме и двата отбора се "събудиха" и започнаха да вкарват по-голяма част от стрелбите си. В третата четвърт домакините успяха да вземат играта под свой контрол, като основната причина за това бе, че треньорът на сливналийки Ивайло Христов пусна в игра повечето състезателки от отбора до 16 години. Целта не бе толкова победа в мача, тъй като изходът и за двата отбора срещу действащия шампион е предопределен, колкото обиграването на младите състезателки и подготовката им за републиканското първенство, което им предстои. След 30 минути игра разликата вече беше двуцифрена – 53-41.
 
През последната четвърт столичанки продължиха да поддържат преднината си. За Тони 7 много дейна бе Виктория Стойчева, която бе фаулирана цели 7 пъти. Добри последни минути за сезона направи Мария Байчева, а тейните съпернички вече си бяха подсигурили участието в плейофите. Така, с краен резултат от този мач 72-61, бе закрит и редовният сезон при дамите.
 
Длъжни сме да отчетем компетентното водене на мача от съдиите Чавдар Зехиров и Генади Иванов, които не изпуснаха контрола над срещата от началото до самия край, въпреки решителния й характер.
 
За победителките най-резултатна бе Сара Маринова, която се "поправи" след мача с Рилски спортист и отбеляза 25 точки при завиден процент на стрелба. Както обикновено, много полезна за НСА бе и Анита Димитрова, която бе близо до дабъл дабъл със своите 12 точки и 9 овладени борби. Тя добави и 4 откраднати топки.
 
За Тони 7 най-много вкара Стойчева – 14, Мария Байчева добави 11 точки и 6 борби, а Цветелина Стойчева и Цветелина Кременлиева вкараха по 10.
 
В женското първенство предстоят плейофите. Сериите в първия кръг ще се играят до 2 победи от три мача, а домакинско предимство ще има отборът, който е по-напред в класирането от редовния сезон. Четвъртфиналите започват на 30-и април (четвъртък).

ВТОРА ПЕТИЦА, КРАЙНО КЛАСИРАНЕ
 
1.
Берое 07                    40 (16-8)
2.
Рилски спортист       37 (13-11)
3.
Славия                       34 (10-14)
4.
НСА Делта                26 (2-22)
5.
Тони 7                         25 (2-22)*

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ВТОРАТА ПЕТИЦА НА А ГРУПА (ЖЕНИ)


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НСА - ТОНИ 7
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВТОРАТА ПЕТИЦА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВТОРАТА ПЕТИЦА (ЖЕНИ)


ПЛЕЙОФНА СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ ЗА 2009
 
ПРОГРАМА ЗА ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ПЛЕЙОФИ 2009

*Тони 7 има една точка по-малко заради служебна загуба от Дунав Еконт


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи