Вера Перостийска - MVP на сезона в A група (жени)


Вера Перостийска - MVP на сезона в A група (жени)
Вера Перостийска
27-04-2009 23:11

Най-високата състезателка, играла през целия редовен сезон в женската А група - Вера Перостийска от Монтана 2003 - доказа, че понякога "размерът има значение". Не само заради ръста си, но и с баскетболните умения, които показва на родна земя откакто се върна след дълъг гурбет в чужбина, Перостийска е категорично най-полезният играч на сезона в женското първенство. Това включва както изявите й в първата фаза, така и след това във втората, когато нейният Монтана 2003 бе в Първата четворка и със сигурност не бе по-лесно да се трупа статистика в мачовете между четирите най-силни отбора.
 
Средният коефициент на ефективност, с който Вера Перостийска е MVP на сезона - 27.1 - бе постигнат със средни показатели от 20.9 точки (на второ място по резултатност сред състезателките, имащи необходимият минимум изиграни мачове), 10.8 овладени топки (на втори място и при борците) и 2.9 блока (категорично първа по този показател). Тя бе три пъти "MVP" на отделни кръгове (1-вия, 10-ия и 14-ия), когато имахме такива индивидуални класации, а цели 8 пъти от възможни 16 бе с най-много блокове от всички в съответния кръг.
 
Единствената друга баскетболистка, която успя да стане три пъти "MVP на кръга" в първата фаза и само тя бе реален конкурент на Перостийска в класацията за MVP на сезона, е опитната Агнеса Дойчинова. Тя също игра през втората фаза в по-трудната от двете групи - Първата четворка, и то за отбор като Миньор Перник, който остана твърдо последен сред четирите най-добри; въпреки това Дойчинова завърши редовния сезон с коефициент на полезност 26.4 - само с 0.7 по-малък от Перостийска.
 
На трето място в комплексната индивидуална класация за редовния сезон е още една състезателка на поста "център" - американката Лори Неро от Лукойл Нефтохимик. Тя дойде на полусезона и изигра само 10 мача, но те са достатъчни, за да изпълни условието за поне 40% изиграни срещи от максимално възможните 24 или 22. Освен това 6 от нейните мачове бяха именно в Първата четворка, срещу най-силните съперници, което прави нейния среден коефициент 24.1 още по-стойностен.
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВТОРАТА ПЕТИЦА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВТОРАТА ПЕТИЦА (ЖЕНИ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи