Тити: Дано тази победа ни донесе още вяра


Тити: Дано тази победа ни донесе още вяра
Данаил Петров и Тити Папазов
28-04-2009 23:03 | Gong.bg

По ирония на съдбата баскетболният Левски с треньора Тити Папазов начело нанесе първа загуба на Лукойл Академик като гост в Правец за първи път след поражението на „студентите” от „сините”, предшествало уволнението на Тити като наставник на шампионите. Сега Левски победи с 84-82 точки, макар и резултатът да не може да промени крайното класиране между първия и втория в редовния сезон.

„Мисля, че тройката дойде малко като подарък, защото повече заслужавахме успеха, независимо, че и домакините да бяха спечелили, нямаше да бъде незаслужено. Видяхте, че в последната атака на Лукойл точно класата и майсторлъкът на Уили Дийн му помогна топка, която беше загубена, ничия, той успя да се пребори да я вземе, да я изстреля, а после да вземе и борбата. Щеше да бъде много нелепо да загубим този мач, независимо, че двубоят няма никаква стойност, освен чисто за самочувствие и за престиж, авторитет победа. Сега вече може да съжаляваме за мача в София, но пък може би тогава нямаше да бъде такава ситуацията, както сега. Отборът на Лукойл може би щеше за играе по-мобилизирано. Много ми се иска днес да не е 28 април, а да е 28 май и да давам интервю при една точка за нас или две, както е в случая. От тук нататък започваме да се готвим за плейофите. Имаме задължителна или по-точно да кажа - реална цел да се класираме на финал. До момента от пет изиграни мача, отборът на Лукойл, за който продължавам да твърдя, че е фаворит, успяхме да спечелим три. Надявам се първо и единствено да успеем да се концентрираме и да изиграем добри четвъртфинални и полуфинални срещи”, коментира Тити Папазов за Gong.bg след успеха на баскетболистите му в Правец.

„Имам спомен кога беше последната загуба на Лукойл в тази зала и то много горчив. Пак от Левски загубихме мач, след което ме смениха. Мога да ви кажа датата – 3 май 2006 година. Така е в спорта. Смятам, че другите отбори настигнаха Лукойл, но и те направиха стъпка надолу. Радостта ще е кратка, защото стойността на победата е голяма. Радва ме това, че се борихме и контролирахме през цялото време събитията на терена. Може би само за момент отборът на Лукойл водеше с 4 точки. Дано тази победа ни донесе още вяра. За да успееш да победиш отбор с по-голям потенциал, трябва много да го искаш. Много помагат резултатите за това да убедя играчите, че могат да бият Лукойл. Не се заблуждавам. Така отидохме и на Купата – за финал. Трябва да стоим здраво на земята”, заяви още старши треньорът на баскетболния Левски.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи