Георги Младенов: Може да има тотални смени в Лукойл


Георги Младенов: Може да има тотални смени в Лукойл
Георги Младенов
28-04-2009 23:32 | Gong.bg

Наставникът на „студентите” Георги Младенов заяви, че ако трябва, ще има крути мерки в отбора, дори освобождаване на играчи, а ако някой пак си позволи да го репликира при смяна, може да бъде сменен тотално от Лукойл Академик.

„И да не беше вкарал Асен, ние не заслужавахме тази победа. Ние играем стрийт баскетбол. Всеки стига до тройката и я хвърля, не е това баскетбол. Ние ходим по игрището, не се борим, не подаваме. Всеки от нещо е доволен. Нещо става. Ако отборът не си промени отношението, даже се съмнявам дали ще отидем на финал. Не се чудете, не са ми силни думите. На края исках да направим фаул, нека да вкарат два фаула, а ние взехме кош и фаул. Играчите помежду си се обиждат, говорят си глупости. Не мога да разбера какво се случва. Даже да бяхме били, това е пирова победа и съм доволен, че загубихме. Не съм сложен за клоун и да правя смехории. Няма да позволя на никой, ако ще да е Майкъл Джордан, да ми прави изречение като го сменям. Следващият път, когато ми прави изречение, ще бъде сменен тотално от Лукойл. Този отбор заслужава да стане шампион, но начинът, по който играе е скандален. В Плевен имаше идея, играхме по-добре. Това не е баскетбол. Аз го разбирам най-добре, но те не го разбират. След редовния сезон ще сме на лагер в Правец и ако те не го разберат, ще играят тези, които го разбират. Ако някой наруши игровата дисциплина, всичко се разбива. И да не беше вкарал Асен, играем трагично. Когато всеки мине през тройката и стреля по един път, а не подава топката долу под коша, ето това се получава”, коментира старши треньорът на Лукойл Академик пред Гонг.

„Имам един месец, в който Лукойл трябва да стане шампион, а не да се разиграват играчи. Да се извади отборът на Лукойл от този амок, който е в момента. Тук става въпрос за професионализъм. Без значение дали аз харесвам някой, ние си вадим хляба от този терен. Тук трябва да умрем един за друг. Ако сме приятели извън терена, това е предпоставка за нещо много голямо. Липсва саможертвата, липсва колективът. Думата мотивация ми е чужда – трябва да си мотивиран предварително за това. Говоря условно – да умре на терена. По-добре за загубиш битката, отколкото войната. Никой няма да помни загубата, ако станем шампиони. Даже дойде на време. Всеки нов треньор носи нови неща, но те трябва да улегнат. Не исках да играем в такова темпо, ние ходим. И аз мога да играя в такъв мач 15 минути. Имаше и добри неща, но преобладаваха индивидуалните действия. Имам подкрепата на ръководството. И на Сашо Везенков, а говорих и с г-н Златев. Играчите показват, че треньорът е добър. Не се изживявам като месия. Правя всичко възможно отборът да има емоция, сигурност, смелост и самочувствие. Те вътре в себе си, ако не разберат и не си подават топката, нищо добро не ни чака. Няма да ходя и да беся, но трябва някой да се стресне, а не да мисли, че е най-важният. Вкарват ни кош на отбора, а не на Уили, Тенчо или някой друг. Когато някой направи грешка, трябва да помагаме. Нека никой да не бъде сигурен. Момчетата трябва да мислят за себе си. Всичко е в тях и те трябва да разберат, че всеки от тях е важна част от отбора”, отсече още Младенов.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи