Нова драма с продължение между Селтикс и Булс


Нова драма с продължение между Селтикс и Булс
Пол Пиърс бе героят за Бостън Селтикс (AP Photo)
29-04-2009 10:11

Пол Пиърс отбеляза три поредни стрелби в последните 77 секунди на продължението и Бостън Селтикс успя да победи Чикаго Булс със 106-104, за да вземе преднина от 3-2 в серията до 4 победи.
 
Пиърс завърши 26 точки, Ражон Рондо отбеляза 28 точки в добавка с 11 асистенции и 8 борби, а Кендрик Пъркинс завърши с 16 точки, 19 борби и 7 чадъра за "Келтите". Това беше третия мач от тази серия, в който се игра продължение, след като малко изненадващо за шампионите серията се превърна в голям проблем.
 
Бен Гордън записа 26 точки, а Джоаким Ноа - 11 и 17 борби за Чикаго, но Брад Милър изпусна два наказателни удара 2 секунди преди края, с които имаше шанс да изравни в продължението.
 
Следващия мач е в Чикаго в четвъртък, когато "Биковете" ще се опитат да доведат нещата до решителен седми мач в Бостън в събота.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БОСТЪН - ЧИКАГО

Дирк Новицки отбеляза 31 точки за крайното 93-106 и Далас спечели плейофна серия за първи път от 2006 година, отстранявайки Сан Антонио в пет мача.
 
Това е първи път, в който "Шпорите" губят в първия кръг след 2000, година след като те спечелиха първата от четирите си титли. Сан Антонио бе поставен на трето място, но по време на серията Далас бе отборът, който изглеждаше по-високо в класирането. Маверикс продължават на полуфинал в Западната конференция. Там ще играе най-вероятно с Денвър, който води с 3-1 на Ню Орлиънс преди срещата довечера в Денвър.
 
Тим Дънкан вкара 30 точки, а Тони Паркър - 26, но отново двамата не получиха нужната помощ от съотборниците си в тази серия.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА САН АНТОНИО - ДАЛАС

Дуайт Хауърд завърши с 24 точки и рекордните в кариерата си за плейофен мач 24 борби и помогна на Орландо да поведе с 3-2 след победа с 91-78 над Филаделфия. За "Магьосниците" Рашард Люис вкара 24 точки, а Рейфър Олстън - 14.
 
Андре Игудала приключи с 26 точки, а Андре Милър добави 17 за Филаделфия. Мач № 6 е във Филаделфия, където домакините ще се опитат да доведат нещата до седми мач.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОРЛАНДО - ФИЛАДЕЛФИЯ
Брандън Рой
и ЛаМаркъс Олдридж отбелязаха по 25 точки и Портланд избегна елиминация на този етап побеждавайки Хюстън с 88-77 в петия мач. Ракетите, които не са преминавали първия кръг в шест опита от 1997 насам, имат преднина от 3-2 преди домакинството си в четвъртък срещу петък през нощта. Луис Скола бе най-резултатен за Рокетс с 21 точки, а Яо Мин добави 15 и 12 борби.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПОРТЛАНД - ХЮСТЪН

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ИЗТОК
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ЗАПАД
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ НА НБА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ НА НБА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи