Право на отговор


Право на отговор
Живко Дорийски
01-05-2009 16:05

Един от най-големите фенове на варненския баскетбол, който дълго време е работил в любимия си клуб Черно море – братът на близнаците Калоян и Деян ИвановиЖивко Дорийски поиска думата след като Симеон Варчев отговори на критиките на официалния сайт на клуба в отворено писмо до медиите. Дорийски е бил състезател в Черно море (2 пъти шампион на страната), както и шест години и половина треньор в детско-юношеската школа на клуба. Ето пълния текст на отговора му:
 
„За тези редове ме провокира наскоро публикуваното „открито писмо” на Симеон Варчев. Толкова омраза и ненавист, пропита в един текст отдавна не бях чел. Там се споменава за, цитирам „некомпетентни самозванци”. Надявам се, че аз поне не мога да бъда наречен така, при услове, че съм дал повече от 12 години от живота си за любимия клуб. Лошо е, когато наричаш „некомпетентни самозванци” млади момчета, които безвъзмездно, водени единствено от любовта към любимия клуб, са го представяли в интернет пространството години наред. Но да, те са черни и защо? Просто са посмели да драснат два реда със собственото им мнение.
 
Защо питам се аз, един човек на достолепна възраст се държи така? Защо не подминава дори и най-малката критика от висотата на своето положение? Отговора е прост - според мен това е фундамента на неговия характер.
 
От така нареченото „становище” става ясно, че господин „И да се свети името му” определено не обича да му бъдат задавани въпроси, но вярвам ,че ще ми прости именно защото е обществена личност. А в демократично общество такива личности трябва да знаят, че за добро или лошо винаги са под прожекторите на нас, обикновените люде. Ето и какво ми се иска да знам:
 
1. Защо голямата част от варненските таланти: Елвиса, Веско, Росен, Асен, Наско Радев заиграват отлично когато напуснат клуба и ни наказват при всяка удобна възможност?
 
2. Защо бяха унищожени неоспорими таланти и национални състезатели като Сашо Петров, Илко Илиев, Иван Николов, Стефан, Георги Михов, братята Филипови?
 
3. Може ли да разпознава близнаци?
 
4. Защо в благодарствения списък за допринесли личности не присъства името на Добрин Митев?
 
5. Колко години тренировъчната зала на клуба е неотопляема и дали има точна статистика на контузиите, причинени от факта?
 
6. Дали е започнало раздаването на предпазни средства след инцидента от падането на парче мазилка с размер 60/50 см. върху главата на мой състезател?
 
7. Необходимо ли е треньор в БК ”Черно Море” да притежава собствено мнение?
 
8. В какво по точно се изразява помощта за треньорите в ДЮШ?
 
Пиша всичко това, защото вече според мен е преминато нивото на търпимост, защото все още вярвам в човещината, защото все още вярвам, че целта не винаги оправдава средтвата. Пиша го, защото знам колко трудно му беше на бате Ицо. Пиша го, защото вярвам, че всеки човек има право да задава въпроси. Пиша го и защото вярвам, че не страха ще оправи нашата малка и объркана държава.
 
С уважение,
 
Живко Дорийски”

P.S. Хората от нашия сайт искрено се надяват всички тези словесни дуели,  на които дадохме гласност да не бъдат грешно разтълкувани и да помогнат в една или друга степен на възвръщането на силния варненски баскетбол. Безспорно Черно море като клуб дава може би най-много таланти в България и ще се радваме в близко бъдеще тези спорове да спомогнат в положителен аспект на развитието на варненския баскетбол – безспорен фактор за тази прекрасна игра у нас от дълго време насам.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи