ПАО на финал след драматична победа над Олимпиакос


ПАО на финал след драматична победа над Олимпиакос
Майк Батист (сн. Euroleague.net)
02-05-2009 01:16

Панатинайкос надигра Олимпиакос с 84-82 във втория полуфинален мач от Файнъл Фор-а на Евролигата в Берлин. След един изключително драматичен мач възпитаниците на Желко Обрадович оцеляха и в неделя вечер ще се изправят срещу руския гранд ЦСКА в повторение на финала от 2007 в Атина. Тогава ПАО спечели пред собствена публика, но сега действието се развива в страхотната О 2 Арена в германската столица.
 
Пред пълни трибуни и хиляди фенове на най-добрите два гръцки отбора, всичко опря до последната атака и до последната стрелба в мача. Йоанис Бурусис от Олимпиакос пропусна да изравни резултата в последните секунди, а добавката на американеца Джош Чилдръс също не порази целта. Така победата спечели Панатинайкос, които имаха повече козове в нападение от своите съперници. Никола Пекович вкара 20 точки, Майк Батист добави 19, докато Василис Спанулис и разигралия се през второто полувреме Шарунас Ясикевичус отбелязоха по 18.
 
Панатинайкос ще направят опит да вдигнат трофея на Евролигата за пети път, старши треньорът на отбора Желко Обрадович ще гони седми титла в това състезание, а капитанът Фрагикос Алвертис своята пета. От своя страна Ясикевичус може да стане първият баскетболист, който е спечелил Евролигата с три различни отбора – Барселона, Макаби и сега евентуално Панатинайкос.
 
Олимпиакос ще играе за третото място в турнира, а съперник ще бъде испанския Барселона. Тази вечер Лин Грийр вкара 18, Никола Вуичич добави 14, Чилдръс 11 и Бурусис 10 точки. Те обаче за малко не стигнаха на „червените” от Атина да надвият вечения си съперник и се класират на финал.
 
Бурусис изравни резултата при оставащи 1.12 минути до края, но Пекович изведе своя тим напред 84-82. Вуичич пропусна от тройката, а след него нова стрелба на Пекович буквално излезе от коша. В последната атака топката стигна до Бурусис, който не успя, а след него и Чилдръс не можа да довкара отскочилата от ринга топка.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОЛИМПИАКОС - ПАНАТИНАЙКОС
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФАЙНЪЛ ФОР В БЕРЛИН
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФАЙНЪЛ ФОР В БЕРЛИН


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи