Лукойл Нефтохимик е първият полуфиналист в плейофите при жените


Лукойл Нефтохимик е първият полуфиналист в плейофите при жените
Лукойл Нефтохимик се класира за полуфинал
02-05-2009 17:17

Женският Лукойл Нефтохимик победи за втори път в рамките на три дни Славия и ги елиминира от тазгодишните плейофи на страната при дамите. Този път момичетата на Петко Маринов се наложиха с 95-62, но в София. Едва ли някой е очаквал по-различно развитие на тази серия, освен убедителни две победи в два мача за бургаския тим.
 
През първото полувреме славистките общо взето изиграха най-равностойните си части от началото на серията, но през второто не устояха на по-добрия тим на гостенките, натрупали голяма разлика в края на срещата. Това даде възможност и на двамата треньори да пуснат в игра широк кръг от състезателки.
 
Стартовата петица на Лукойл Нефтохимик вкара 11 от общо 21 опита от зоната за 3 точки, а с по три успешни се отличиха Олена Самбурска, Силвия Пеева и Елена Йоловска. Украинката бе и най-резултатната баскетболистка в срещата с 25 точки, докато други две състезателки на гостенките – Йоловска и Даниел Кръчър се отчетоха с дабъл дабъл. Йоловска вкара 23 точки и грабна 10 борби, докато Кръчър реализира 19 точки и хвана 11 отскочили от таблото топки.
 
За младия тим на Славия много добре се представи високата Лиляна Илиева, вкарала 10 от своите опити за 2 точки и общо 22 точки, а освен това тя хвана и 7 борби – 5 в нападение. Стефка Николова добави 13 точки и 6 борби.
 
На 7-ми май започва полуфиналната серия за Лукойл Нефтохимик, а техен съперник ще бъде Монтана 2003. Играе се до 2 победи, а бургазлийки имат домакинско предимство вследствие по-доброто си класиране в редовния сезон.
 
За състава на Славия това бе последен мач от женското първенство, но по-голяма част от тях продължават битките в срещите от държавния шампионат за подрастващи, където ще играят всички от тях.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА  СЛАВИЯ ТЕРМОСТРЕН - ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЛЕЙОФИ 2009 (ЖЕНИ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИ 2009 (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИ 2009 (ЖЕНИ) 
 
ПЛЕЙОФНА СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ ЗА 2009

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи