Нов трилър между Берое и Миньор, отиват на трети мач


Нов трилър между Берое и Миньор, отиват на трети мач
Катя Кордова със силна игра за успеха на Берое 07
02-05-2009 23:11

Четвъртфиналният сблъсък между Миньор Перник и Берое 07 стана единствената серия на този етап от женските плейофи, която стигна до трети мач. Двата отбора не само са вкопчени в очакваната равностойна битка, но и показват, че домакинският фактор в нея няма толкова голямо значение - и в двете срещи дотук гостуващият отбор бе "на косъм" от това да измъкне победата. Първо Миньор си взе домакинския мач в четвъртък само с 1 точки разлика; сега пък, в зала "Общинска", пред погледа на заместник-кмета на Община Стара Загора Мария Динева, отборът на Берое 07 спечели със 72-70 след драматичен обрат в края. Така "възелът" се завърза още повече и третият мач, отново в Перник, ще реши кой ще бъде последният полуфиналист при дамите.
 
Срещата в Стара Загора започна с лек превес на отбора-домакин, но още в средата на първата четвърт Миньор изравни, а минута и половина преди края й дори поведе с 9 точки разлика (14-23). От тази 8-а минута чак до 36-ата гостуващият тим не позволи на Берое 07 нито веднъж да излезе отново начело. Момичета на Георги Божков успяваха само да изравнят - 2 пъти във втората четвърт (при 23-23 и 25-25) и веднъж в третата (42-42), но така и не можеха да се доберат до пълен обрат, изоставайки през цялото това време с разлика, стигаща до 12 точки (при 42-54).
 
В последната четвърт обаче удари часът на старозагорки. Тя започна с много грешки и пропуски и на двата отбора, но все пак Берое 07 успя да вкара 5 точки и намали пасива си от 8 на 3 (53-56). При оставащи малко повече от 4 минути резултатът бе обърнат след поредната тройка на Катя Кордова, и до края в догонващ се превърна тимът на Миньор. Но, въпреки че губеха с 5 точки 2 минути преди края, гостенките не се предадоха и с тройка на отличната в този мач Радмила Нешева доведоха резултата да ново равенство в последната минута. В играта на нерви накрая състезателките на Берое 07 успяха да надхитрят съперничките си и с две точни изпълнения на Латаша Байърс от наказателната линия оформиха победното 72-70.
 
Байърс вкара общо 24 точки и овладя отлчините 15 борби, но най-полезна за победителките в мача като цяло бе Катя Кордова. Тя бе и най-резултатна с 27 точки, с много по-добра успеваемост при завършването на атаките - 5/10 за две точки и 4/7 от тройката. Кордова записа и 7 борби и 3 отнети топки. Мария Желязкова се включи добре от пейката с 9 отбелязани точки.
 
Радмила Нешева завърши с 21 точки при тази инфарктна загуба на своя тим, а две от съотборничките й записаха дабъл дабъл - Петя Джамбазка (16 точки и 10 борби) и Светла Асенова (13 точки и 11 борби).
 
Решителният мач номер 3 е в понеделник от 17.30 часа. Победителят ще срещне на полуфиналите Дунав, който днес се справи без проблеми и във втория си мач с НСА.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ 07 - МИНЬОР
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЛЕЙОФИ 2009 (ЖЕНИ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИ 2009 (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИ 2009 (ЖЕНИ) 
 
ПЛЕЙОФНА СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ ЗА 2009

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи