БУБА баскет в призовата шестица в Болоня


БУБА баскет в призовата шестица в Болоня
Даниел Николов вкара 23 точки в последния мач
04-05-2009 10:34

Момчетата до 14 години на БУБА баскет стигнаха до изключително престижно класиране на силния международен турнир за подрастващи "Даймилопту" в италианския град Болоня - в Топ 6 сред 16 отбора от цяла Европа. За възпитаниците на Емилия Кръстева и Теодора Смочевска това бе първо участие на международно състезание в чужбина, но въпреки това те допуснаха само една загуба в четирите си мача - срещу от един от отборите на клуба домакин, Фортитудо. В другите три те спечелиха срещу един германски и два италиански отбора. Както вече съобщихме, в груповата фаза те завършиха с актив 2-1 и се класираха на второ място в своята ("Синята") група. Това ги изпрати в един от "утешителните" мачове срещу завършилият втори в "Зелената" група италиански тим Елепи, който също е от Болоня.
 
Всъщност именно в домовете на момчетата от Елепи бяха настанени връстниците им от БУБА баскет, според системата, по която бяха уредени нощувките на гостуващите отбори. Това доведе до изключително приятелска атмосфера преди двубоя, като двата отбора дори си направиха снимки за спомен.
 
С началото на мача обаче всичко това бе временно забравено и двата отбора се хвърлиха с всички сили за победата. Те се вкопчиха в здрава битка по цялото игрище и изиграха един оспорван и приятен за гледане мач. В него в крайна сметка надделяха българските момчета, за крайното 65-54. Най-резултатен за БУБА при тази победа бе Даниел Николов с 23 точки, а Евгени Хаджирусев добави 14.
 
Ето целите състави на двата отбора с точковия актив на всички:
 
Елепи Болоня:
Брациоли, Лорети, Морандо 21, Спада, Гулино, Пасути 9, Бертони 6, Серафино, Бованини 9, Марино 9, Сифо.
 
БУБА баскетбол:
Минчо Генчев 2, Ангел Алексиев, Александър Петров, Радослав Радулов, Любомир Велев 4, Евгени Хаджирусев 14, Георги Кръстев 9, Басам Шабарек 6, Камен Атанасов 6, Виктор Михайлов, Даниел Николов 23.
 
След неделната битка на игрището момчетата от БУБА баскет изкараха още една нощувка при своите италиански приятели. Днес цялата българска група, начело с ръководството на клуба, се завръща в София.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи