Двата отбора на БУБА с отлично представяне на турнира в Болоня


Двата отбора на БУБА с отлично представяне на турнира в Болоня
Децата на БУБА завързаха нови приятелства
06-05-2009 16:28 | Нели Главчева

И "бебетата" (до 10 години), и момчетата (до 14 години) на БУБА баскет се представиха отлично на международния приятелски турнир за подрастващи "Даймилопту", който се проведе от 30-ти април до 3-ти май в Болоня (Италия). Както е известно, децата взеха участие в надпреварата по покана на италианския тим - Фортитудо. И малките, и големите бяха настанени в семействата на баскетболисти от два италиански отбора, които ги приеха радушно и направиха престоя им в Болоня незабравим.
 
"Бебетата" от школата на Буба изиграха четири много равностойни двубоя, като за съперници те имаха два отбора от Италия и един от Сърбия. В крайното класиране възпитаниците на Емилия Кръстева и Теодора Смочевска заеха третото място и си тръгнаха от италианския град с купа, с много усмивки, със стимул за усилени тренировки и желание за нови успехи в бъдеще. Радостта на малките баскетболисти беше пълна, след като за най-полезен играч (MVP) на турнира за тяхната възраст беше избран Пламен Василев - Пампи. Той заслужи приза, впечатлявайки треньорските щабове с удивителен за възрастта си поглед върху играта.
 
Момчетата до 14 години също изиграха четири мача, като допуснаха само една загуба от един от отборите домакини -  Фортитудо, който в крайна сметка зае първото място на турнира. В останалите три срещи, срещу един германски и два италиански отбора, баскетболистите на БУБА стигнаха до убедителни победи. По този начин те си осигуриха призово място, като от общо 16 отбора от цяла Европа те попаднаха в първите шест. Последният им мач беше срещу италианския тим Елепи, който всъщност беше домакин на нашите момчетата. В тази връзка двубоят се изигра при една много приятелска атмосфера в залата, като родителите на италианците аплодираха както добрите изяви на своите деца, така и тези на гостите си от България.
 
Турнирът беше първото международно състезание за децата на БУБА баскет и със сигурност опитът, който придобиха ще им бъде от полза в бъдещите им изяви с оранжевата топка. Момчетата станаха свидетели на една изключително добра организация и на един турнир, провел се под мотото на феърплея и удоволствието от играта. Освен с повече самоувереност, те си тръгнаха от Италия с ново разбиране за играта, нови приятелства и не на последно място нова покана за участие в следващото издания на турнира догодина.
 

Треньорският щаб и ръководство на клуба изказва специалната си благодарност на "Литекс Комерс" АД за финансовата подкрепа, подпомогнала българското участие в Италия.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи