Денвър и Кливланд на победа от финал в конференциите в НБА


Денвър и Кливланд на победа от финал в конференциите в НБА
Кармело Антъни (сн. AP Photo)
10-05-2009 11:59 | БТА

Съдийска грешка и тройка в последните мигове донесоха успех на отбора на Денвър със 106-105 над домакините от Далас, с което Нъгетс поведоха с 3-0 победи в серията от полуфиналните плейофи на Западната конференция в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА).
 
На изток ЛеБрон Джеймс наниза цели 47 точки за победата на Кливланд с 97-82 срещу отбора на Атланта, който ще трябва да преодолее изоставане от 0-3 в серията, за да се класира на финал в конференцията си, съобщи БТА.
 
Кармело Антъни стреля към коша само секунда преди края на мача в Далас, с което донесе на Денвър драматичната победа над Маверикс. При самата атака на Нъгетс обаче останаха съмнения за фаул, след като Антоан Райт извърши нарушение срещу героя на мача. Съдийски сигнал обаче нямаше, въпреки че Райт блъсна два пъти Антъни, който наниза "най-добрият" си кош.
 
След финалната сирена представиетлят на НБА Джоел Литвин призна грешката: "В края на мача между Денвър и Далас съдиите пропуснаха съзнателно нарушение от страна на Антоан Райт срещу Кармело Антъни, точно преди победния кош от тройката на Антъни. Загубата е тежка, но съм виждал подобни неща през 11-те ми години като играч в НБА".
 
С победния кош Антъни завърши с 31 точки, а с една повече записа Чонси Билъпс. Освен 47-те си точки, ЛеБрон Джеймс добави и 12 борби при победата на Кливланд над Атланта, която е шеста поредна за Кавалиърс в плейофите на НБА.
 
Джо Джонсън вкара 21 точки, а Джош Смит 18 за отбора на Атланта, който най-вероятно ще отпадне още в понеделник.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АТЛАНТА - КЛИВЛАНД
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДАЛАС - ДЕНВЪР


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ИЗТОК
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ЗАПАД
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ НА НБА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ НА НБА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи