Лукойл Академик срещу Рилски спортист – фаворитът срещу амбицията


Лукойл Академик срещу Рилски спортист – фаворитът срещу амбицията
Рилски спортист търси изненада с/у Лукойл
16-05-2009 05:51

Шампионите от Лукойл Академик пропуснаха първия кръг от плейофите на страната и днес излизат в своя първи мач след редовния сезон на НБЛ. Съперник ще им бъде Рилски спортист, а мачът е от 17.30 в спортния комплекс в Правец. Тази година двата тима се срещнаха четири пъти в лигата, а след дълъг период на доминация на „студентите”, самоковските баскетболисти прекъснаха серията им и победиха в края на февруари пред собствена публика.
 

Рилски спортист продължава да пише най-добрата година в историята си. След като спечели Балканската лига, Рилецо стигна до четвъртфинал в турнира за купата на страната и сега за първи път до полуфинал в шампионата на България. Амбициите им обаче не са дотук и въпреки, че ролята на фаворит е заета от Лукойл Академик в този двубой, те нямат никакви намерения да се предават без бой. Пък и състезателите на старши треньора Александър Тодоров натрупаха нужното самочувствие и няма да изглеждат съвсем обречени срещу смятания за основен кандидат за титлата тим на Лукойл Академик. Отборът от Самоков има своите козове в лицето на сърбите Бранко Миркович и Драгослав Папич, американеца Травис Питърсън, както и българите Иван Лилов и Богдан Боев и заигралите все по-успешно в последно време Александър Груев и Иван Николов. Левен Белберов внася опит, а асен Саралийски дълбочина на скамейката.
 

Лукойл Академик смени няколко треньори, а сега последния Георги Младенов се опитва по всякакъв начин да сглоби тима и създаде нужната атмосфера. Било то и със санкции, че и отстраняване от отбора, какъвто бе примера с Митко Ангелов. Истината е, че този отбор на шампиона е далеч по-слаб от предни години и това го доказа бледото им представяне в Европа, както и загубата на купата на България в Плевен. Имат силни състезатели за нашето първенство, които сами могат да решат всяка една среща – Уили Дийн, Тодор Стойков, Ристе Стефанов и Лимайър Голдуайър. Забелязва се и по-стабилен Тенчо Банев, чийто изяви може да зарадват националния селекционер Пини Гершон. За съжаление има спад в играта на останалите българи, а контузията (и не само) на Чавдар Костов му попречи още един сезон в развитието му.
 

Липсата на мачове за „студентите” в продължение на 2 седмици може да си окаже своето влияние, но като цяло колкото по-дълго продължи тази серия, толкова по-голяма ще е изненадата в нея.


СКАУТИНГ МЕЖДУ ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК И РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ИСТОРИЯ ОТ 2003 НАСАМ МЕЖДУ ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК И РИЛСКИ СПОРТИСТ 

 

ИНДИВИДУАЛАНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК ЗА СЕЗОН 2008/09

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА РИЛСКИ СПОРТИСТ ЗА СЕЗОН 2008/09
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи