Лукойл Академик победи Рилски спортист в първия мач от серията


Лукойл Академик победи Рилски спортист в първия мач от серията
Рилски спортист не успя да изненада
16-05-2009 20:34

Шампионът на България Лукойл Академик започна с убедителна победа участието си в плейофите след почивка в първия кръг. Днес в Правец домакините постигнаха лека победа срещу дебютанта на полуфинал Рилски Спортист с 84-62 и поведоха в серията с 1-0 победи. Това бе първи двубой за Лукойл в плейофите поради факта, че след като ЦСКА спря участие в първенството отборите останаха седем на брой.

Първата част не предвещаваще такъв развой на събитията. Гостите от Самоков започнаха вихрено и поведоха с 8-2 . Лукойл Академик изравни при 10-10, но веднага Драгослав Папич вкара тройка и даде аванс на Рилски Спортист, който отборът запази до края на частта приключила 18-19.

Домакините поведоха за първи път с първата си атака за втората част и оттогава не позволиха на гостите да си помислят за нещо повече. След силни начални минути и серия от 12-0 Лукойл Академик взе аванс от цели 11 точки. В тези минути играта на тима вървеше и до края на полувремето разликата набъбна до 19 точки, 46-27.

През третата част всички опити на самоковци да намалят разликата се проваляха и нито веднъж те не успяха да се доближат дори до границата от десет точки. Така преднината на Лукойл Академик преди последните десет минути бе 20 точки и победителят бе вече известен. В последната част на двата отбора им остана само да доиграят срещата и да започнат да мислят за утрешния си мач.

Уили Дийн изигра много добър мач и бе с основна заслуга за успеха на тима си. Той завърши с 29 точки, 6 борби и 5 асистенции за общ коефицент от 29. Капитанът Тодор Стойков бе много полезен със своите 15 точки, 7 борби и 4 асистенции.

За Рилски Спортист единственият с двуцифрен точков актив бе Драгослав Папич, който завърши с 19 точки. Травис Питърсън и Иван Лилов вкараха по 9, а Богдан Боев 8 точки.

Рещаващи фактори за победата на Лукойл Академик се оказаха процента за стрелба за две точки - 67.39 % срещу 41.46% и борбата в подкошието - 42 срещу 26 за Рилски Спортист.

Двата отбора се срещат отново утре в Правец за втория двубой от серията си. Домакините със сигурност ще търсят нов успех, за да отидат спокойни в Самоков в сряда и да опитат да приключат серията още тогава. От своя страна за Рилски Спортист целта утре ще бъде отборът да се представи по-добре и ако евентуално се отвори шанс за победа  да го използват. Мачът е в 16.30.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - РИЛСКИ СПОРТИСТ
 

ПЛЕЙОФНА СХЕМА НА НБЛ ЗА 2008/09
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ В ПЛЕЙОФИТЕ
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи