Лукойл Нефтохимик поведе на Дунав с 2-1, на победа е от титлата


Лукойл Нефтохимик поведе на Дунав с 2-1, на победа е от титлата
Джурич бе неудържима (сн. burgas24.bg)
18-05-2009 20:34

Лукойл Нефтохимик дръпна на Дунав във финала от женското първенство след победа със 76-67 в първото от двете предвидени домакинства в Бургас. Пред около 500 зрители в зала „Бойчо Брънзов” момичетата на Петко Маринов изиграха само една слаба четвърт, но тя не им костваше крайния успех.
 
След като поведоха убедително в първата четвърт с 27-16, бургазлийки решиха че мачът е решен и се отпуснаха във втората. Така те позволиха на Дунав да се върне и дори да поведе на почивката с една точка – 38-37.
 
След почивката обаче Лукойл Нефтохимик излязоха напълно мобилизирани и въпреки усилията на гостенките да си възвърнат загубеното домакинство в серията, това не се получи. Бургазлийки успяха да си затворят мача и вече имат голямо предимство преди утрешната четвърта среща, отново в Бургас. Победа за Лукойл Нефтохимик ще означава титла за тях, докато ако Дунав спечели серията ще се премести отново в Русе за мач номер 5 идния петък.
 
Елена Йоловска продължи със силните си игри във финалната серия и отбеляза 20 точки, от които 4 много важни тройки. Тя добави 8 борби и 2 отнети топки за коефициент от 26 – най-много в мача.
 
Неда Джурич добави 19 точки, а Олена Самбурска 14. Лори Неро завърши с 12 точки и 9 овладени топки.
 
За гостенките от Русе двете състезателки на върха – Вероника Бортелова и Зорница Костова се отчетоха с по 16 точки, а Христина Минкова завърши с дабъл дабъл – 13 точки и 11 борби. Това обаче бяха всички баскетболистки на Дунав с двуцифрен точков актив.
 
Русенки имаха предимство в борбата под коша – 34-31 борби в тяхна полза, но пък направиха три грешки повече от победителките в тази среща. И в тази среща участие не взе хърватката Катарина Мърчела, а друга чужденка – американката Рейчъл Робинсън пак не бе фактор след като престоя само 7 минути на терена по подобие на останалите срещи в плейофите.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧ НОМЕР 3 ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК – ДУНАВ ЕКОНТ
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛНАТА СЕРИЯ ПРИ ЖЕНИТЕ
 
ПЛЕЙОФНА СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ ЗА 2009


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи