Баскетболен клуб Ямбол с коктейл за края на сезона


Баскетболен клуб Ямбол с коктейл за края на сезона
Ямбол
19-05-2009 09:52

Ръководството на баскетболен клуб Ямбол даде изискан коктейл за края на сезон 2008/2009. На събирането присъстваха кмета на града, депутати,  общински съветници, бизнесмени, треньори в детските школи, журналисти, общественици, както и целият мъжки отбор. В изказване на председателя на Управителният съвет Валентин Ревански, както и на треньора Иван Чолаков присъстваха благодарности към всички помогнали да го има отбора, въпреки многото финансови затруднения през последните години.
 
Въпреки недоброто класиране през този сезон Иван Чолаков е доволен от представянето на тима, с оглед на възрастта на баскетболистите и свития бюджет, недаващ възможност да се направи по-силен отбор. Чолаков наблегна на това, че всичко се прави в името на публиката, пълнеща зала “Диана”. Ненапразно именно феновете на Ямбол получи приза на федерацията за най-добра публика.  
 
Кмета на града Георги Славов също изрази своите благодарности към всички, които са били ангажирани в помощта за отбора. Той изрази своето мнение, че това е спорта, който радва града, който кара всички да се обединят въпреки другите си различия. Той обърна внимание и на въпроса за разширяването на зала “Диана”, което взето присърце и се работи в тази насока. Много ще се разчита на ямболските депутати, които да помогнат тази реконструкция да стане факт. Също така, кмета благодари и на общинските съветници, които са проявили нужното разбиране и тази година отново гласуваха сериозна сума за бюджета на клуба в размер на 270 000 лв.  
 
Както знаем новият Управителен съвет има амбициозната задача да осигури бюджет минимум 500 000 лв. Това ще даде възможност да се направи по-силен отбор, който следващият сезон да се бори за медали. Изпълнителният директор Христо Добрев сподели за BulgarianBasket, че вече се мисли по новата селекция, за да не се стига до конфузните ситуации от миналите сезони, преди началото на сезона ямболският отбор да не е ясен.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи