Шампион 2006 бие Тигър Ямбол с тройка в последната секунда


Шампион 2006 бие Тигър Ямбол с тройка в последната секунда
Захари Петров с решителна тройка със сирената
19-05-2009 16:55

Съставът на Шампион 2006 за кадетска възраст записа драматична победа с три точки разлика след тройка в последната секунда на Захари Петров, който оформи крайното 64-61. Това бе първа победа за младите възпитаници на Лъчезар Коцев на дръжавното първенство, което се провежда в ботевградската зала „Балкан”. Във вчерашния ден те отстъпиха на Лукойл Академик, но днес бяха решили да спечелят на всяка цена и с голямо желание и амбиция постигнаха нужния успех.
 
Мачът бе изключително равностоен през цялото време, а страхотния шут от тройката на Петров наклони везните в полза на Шамион 2006. Двата тима си размениха по две части, а в решителната последна кадетите на Коцев взеха превес с 20-13 и това се оказа решаващо.
 
Захари Петров вкара 18 точки и направи 7 грешки, но отне цели 7 топки от съперника. Той бе точен на два пъти от тройката като единия от тези сполучливи изстрели реши изхода от двубоя. Боян Дренски добави 12, а Васил Бачев 11 точки. Отлично се включи и две години по-малкия Велислав Гълъбов, който само за 17 минути игра завърши със 6 точки и 9 борби.
 
За Тигър Ямбол националът Христо Господинов завърши с 18 точки и 15 овладени топки, но успя едва в 6 от 20 стрелби.
 
Прави впечатление факта, че срещу отбора на Тигър Ямбол бяха отсъдени едва 5 лични нарушения по време на целия мач.
 
С днешната си победа баскетболистите на Шампион 2006 съхраниха шансове за класиране сред осемте най-добри тима, но за целта е нужен поне още един успех в оставащите три срещи от предварителната група.
 
Момчетата на Шампион 2006 имат трудната задача да се борят срещу Овергаз в първия мач от утрешната програма с начален час 10.00. До този момент Овергаз нямат загубена среща след като днес се наложиха над Дунав 2007 със 103-79.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШАМПИОН 2006 – ТИГЪР ЯМБОЛ


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТИ (16)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТИ (16)
 

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ НА ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТИ (16)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи