Тони 7 разгроми Дунав на финалите за кадетки


Тони 7 разгроми Дунав на финалите за кадетки
Втори отличен мач за Виктория Стойчева
19-05-2009 17:05

Кадетките на Тони 7 разгромиха връстничките си от Дунав с 37 точки разлика във втория ден от държавното първенство, което се провежда в София. След като биха един от фаворитите за медали – тимът на Левски Спартак, днес момичетата на Ивайло Христов не срещнаха съпротива от русенския тим и победиха със 70-33.
 
След като поведоха с 20-3 след 10 минути игра, баскетболиските на Тони 7 допуснаха по 10 точки във всяка една от следващите три части. Христов завъртя състава и всичките негови състезателки влязоха в игра. Днес той даде възможност на основните баскетболистки да си починат малко и да съхранят сили в този седемдневен баскетболен маратон. Както е известно, системата на провеждане на тези финали е мачове всеки ден до края. Едно голямо изпитание не само за физическата издръжливост на децата, но и за тяхната психика. А себераздаването във всяка една среща е обяснимо, всеки иска да постигне най-доброто.
 
Памела Дечева отново бе най-резултатна в срещата и завърши с 21 точки като днес много добре намираше своите съотборнички и подаде 5 асистенции. Тя хвана и 4 борби и отне 3 топки.
 
Много силен втори мач и за Виктория Стойчева, която се отчете с 14 точки, 8 борби, 6 асистенции и 5 отнети топки само за 25 минути игра.
 
Много добро бе включването като резерви на Пенка Гьокова – 9 точки, както и на Преслава Димитрова с 11 точки, 4 борби и 3 завършващи подавания.
 
Понрави се с играта си и Мария Минчева, която за кратко време вкара 2 точки и хвана 4 борби. В края на срещата влязоха и най-малките в отбора – родените през 1994 година Богомила Петкова и Виолета Попова.
 
За русенки три състезателки завършиха с по 10 точки – Йоана Йорданова, Йоанна Христова и Даяна Цекова, а последната хвана и 10 борби и направи 3 „чадъра”.
 
Утре задачата на Тони 7 ще бъде да излязат концентрирани срещу отбора на Доростол Силистра и да не допуснат изненада преди решителните последни битки със София и Септември 97 за влизане в четворката на шампионата.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТОНИ 7 – ДУНАВ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТКИ (16)
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТКИ (16) 
 

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТКИ (16) 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТКИ (16)
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТКИ (16)


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи