Черно море победи Рилски спортист в дербито, Славия пак громи при кадетките


Черно море победи Рилски спортист в дербито, Славия пак громи при кадетките
Антония Янкова с 16 точки и 16 борби
19-05-2009 22:27

Слаб ден в стрелбата провали кадетките на Рилски спортист и те не успяха да се противопоставят на Черно море Одесос в смятания за най-интересен мач от днешния ден от финалите за тази възраст. Състезателките на Красимира Банова не вкараха в 11 от стрелбите си от зоната за 3 точки, както и пропуснаха 8 от общо 15 наказателни удара и това им попречи да се преборят с добрия тим от Варна. Освен това варненските баскетболистки овладяха почти двойно повече топки под двата коша (45-24) и това на практика реши мача в тяхна полза за крайното 55-41.
 
Още от самото начало кадетките на Рилецо стартираха припяно и вкараха само 3 точки в първата част на срещата. След 10 минути игра те изоставаха с 3-22, а до края така и не успяха да вържат интригата в срещата. Без да блестят, момичетата от Варна се добраха до втора поредна победа и заедно със Славия оглавяват временното класиране в своята група. Веднага след тях е Рилски спортист, но сег за да се класират във финалната четворка, те трябва да се преборят със Славия.
 
След вчерашния си блестящ ден в стрелбата Марина Гелова днес нямаше такъв успех и не сполучи във всичките си опити от тройката. Това обаче не й попречи да завърши с 11 точки, най-много за своя тим. Ливия Василева и Петя Истилянова добавиха по 8, а Кристина Пейчинова и Вероника Василева останаха с по 6 точки.
 
Най-големи проблеми за Рилецо от страна на варненки създаде Антония Янкова, завършила с внушителен дабъл дабъл – по 16 точки и също толкова борби. Яна Кожухарова също завърши с две двойни постижения – 13 точки и 10 борби, а Веселина Димитрова се отчете с 14 точки.
 
Утре Рилски спортист има нелека задача срещу тима на Лукойл Нефтохимик с начален час 16.30, докато тази на Черно море пък ги чака по-лек мач срещу Монтана 2003, но от 15.00.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС

В последната среща за деня Славия отново показа големите си амбиции за титлата и разгроми отбора на Монтана 2003 със 62 точки разлика – 103-41. Превъзходството на „белите” бе от първата до последната минута и съвсем закономерно накрая се получи и до такъв голям резултат.
 
Дора Севова завърши с 22 точки, 8 борби, 4 асистенции и 3 отнети топки с общ коефициент 33. Ивана Шикилева добави също толкова борби (8), но и вкара 16 точки. Комплексно полезна бе и Весела Ковачева с 15 точки, 6 завършващи подавания, 5 овладени и 3 отнети топки. Добре като резерва влезе и Мартина Николова – 11 точки, 5 борби и 3 отнети топки.
 
За Монтана 2003 отлично се представи Петя Петкова, завършила с 20 точки и 8 овладени топки (6 от които в нападение).
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ – МОНТАНА 2003

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТКИ (16)
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТКИ (16) 
 

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТКИ (16) 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТКИ (16)
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТКИ (16)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи