Овергаз се препъна срещу Черно море


Овергаз се препъна срещу Черно море
Кадетите на Овергаз не стигнаха до финал
24-05-2009 02:11

Кадетският тим на Овергаз не успя да се класира за финала на държавното първенство за тази възраст след като загуби неочаквано от Черно море със 78-90 и няма да има възможност да дублират титлата си от турнира за купата на страната по-рано тази година.
 
След като премина с лекота в предварителната група, момчетата на Янко Янчев загубиха от Черно море на етап полуфинал, където нямаш право на грешен ход.
 
Варненският тим натрупа преднина от 11 точки на полувремето, която през вторите 20 минути успя да задържи и да се класира на финал.
 
Срещата бе изпъстрена с много брак, който дойде от голямото напрежение и в редиците на двата отбора. Двата тима направиха 24 (Овергаз), съответно 28 (Черно море) грешки. Факт, който говори за това колко нервен наистина бе двубоят. За да стане той такъв без съмнение вина имат и съдиите. В мача бяха свирени 53 лични нарушения, а двата състава изпълниха общо 66 наказателни удара. 44 от тях обаче бяха в полза на Черно море Варна срещу само 22 за Овергаз. Трима състезатели на Овергаз напуснаха за по 5 лични нарушения – Теодор Велчев, Деян Карамфилов и Антонио Николов.
 
Антонио Илиев вкара 23 точки за Овергаз и добави 11 борби, колкото и Георги Боянов. Александър Христов бе точен на три пъти от тройката за общо 14 точки.
 
Деян Бодуров и Станислав Стоев завършиха с по 19 точки – най-много за варненци, докато Юмит Заралиев направи дабъл дабъл – 18 точки и 12 борби.
 
В неделя в зала „Балкан” в Ботевград от 13.00 часа Овергаз играе с Левски в мач за бронзовите медали, докато веднага след тях от 15.00 Черно море и Лукойл Академик ще спорят за златото.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОВЕРГАЗ – ЧЕРНО МОРЕ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТИ (16)
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТИ (16)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи