Испания ще бъде домакин на баскет-мондиала през 2014


Испания ще бъде домакин на баскет-мондиала през 2014
Арвидас Сабонис показа избора (сн. FIBA.com)
24-05-2009 10:22 | Gong.bg

Испания спечели домакинството на Световното първенство по баскетбол през 2014 година. Настоящият шампион на планетата надделя над Италия и Китай, за да организира Мондиала след пет години. Догодина Испания ще защитава титлата си в Турция.
 
Градовете, които ще приемат мачове от Световното са Мадрид, Севиля, Билбао, Лас Палмас и Гранада. За последно Испания бе домакин на баскетболен Мондиал през 1986 година. Пликът с името на държавата-победител бе отворен от две легенди на този спорт – Арвидас Сабонис и Саша Джорджевич.
 
Президентът на Испанската баскетболна федерация Хосе Луис Саес, който бе мотора на цялата кандидатура, бе на върха на щастието си в прегръдките на своите колеги Хайме Лисавецки и Хесус Буено.
 
Посланието, с което Испания победи е „Световно първенство за всички”, а обещанията са за един фантастичен турнир. До 2014 година испанците са подготвили над 250 събития, за да промотират баскетбола по цял свят.
 
Испанците убедиха по-голяма част от гласувалите 18 члена на ФИБА, от петте континента, че тяхната кандидатура е по-добра от тези на Италия и на Китай. Церемонията по избора се състоя в Женева.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи