БУБА баскет – моралният победител


БУБА баскет – моралният победител
Бейби-отборът на БУБА баскет (10) с медалите
25-05-2009 00:50

Бейби-тимът на БУБА баскет за пореден път показа на всички, че могат да играят страхотен баскетбол и заслужено не познаваха загуба цял сезон. В 23 мача подред БУБА баскет побеждаваше, а в последния им мач за този сезон един съдия от Казанлък – Константин Топузов, който се пенсионира от съдийството след месец най-безцеремонно им отне титлата с неадекватни и тенденциозни отсъждания. Неправилен заслон, крачки и три секунди ва ракетата са само част от уроците, които този съдия е пропуснал при завършване на курса. А то вече е и късно за него.
 
Браво деца, вие сте моралният победител. В живота има и загуби, няма непобедими хора. Дори и великия Майкъл Джордан е губил мачове, и от по-слаби от него противници. Но той винаги е напускал с високо вдигната глава, защото е направил всичко по силите си, за да спечели. И вие днес го сторихте, раздадохте се докрай и направихте така, че треньорът на Варна Владо Янчев да трепери през цялото време и да тормози съдиите. До момента, в който единият от тях чинно си го послуша и забрави за феърплея. Започна да свири всичко в една посока и накрая резултата бе налице. Видяхте ли го деца треньорът на Варна да се държи така страхливо по време на другите мачове – не. А днес той не спря да скача на всички в залата, изтормози съдиите, докато не започнат да свиярат за него, че дори удари и свое детенце от отбора. Черно море победи, и то заслужено, но моралният победител се казва БУБА баскет. Заради честната игра, заради всеотдайността, заради раздаването, заради страхотните кошове, борби и асистенции, заради страхотните треньори, възпитаващи децата правилно, че ако щете и заради страхотните майки и бащи, които аплодираха изявите на всички деца, дори и на тези от отбора на Доростол в мача за 3/4 място. След този финал БУБА баскет продължава да бъде отборът за пример на всички останали и не случайно е канен вече на турнири в Европа. Защото там, навън деца не се освиркват, не се бият, а и съдии не свирят по този начин. И за такова поведение не само дават технически и дисквалифициращи, но и забраняват да се влиза в баскетболна зала.
 
Еми Кръстева и Теди Смочевска, вие го сложихте този обезумял ваш колега от Варна в малкия си джоб, когато пуснахте най-малкия си баскетболист, този само на 6 години две минути преди края при една точка за съперника. В този миг мачът свърши при много на малко за вас и просто нямаше никакво значение какво ще се случи до края. Вие матирахте този господин с един ход и не му дадохте абсолютно никакъв шанс. В този момент той се смали и се загуби пред вас, просто изчезна някъде под стола на помощника си.
 

Ето затова и децата в школата непрекъснато се множат, щото случайни неща в живота няма. Винаги си има причина, за всяко нещо, малко или голямо. БУБА баскет – вие победихте...


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи