Видин е домакин на финалите по баскетбол за юноши (8-10 клас) от ХХV Ученически игри


Видин е домакин на финалите по баскетбол за юноши (8-10 клас) от ХХV Ученически игри
27-05-2009 14:01

Второ домакинство от ученическите игри тази година ще организира град Видин, но този път по баскетбол за юноши 8-10 клас от 28 до 31 май. Общо 10 отбори от цялата страна ще вземат участие в надпреварите. Това са най-добрите училищни тимове станали зонални първенци от градовете Ботевград, Ботевград, Видин, Троян, Монтана, Пазарджик, Русе, София, Хасково, Шумен и Ямбол.
 

Град Видин е представен от ПМГ”Екзарх Антим І”, а като втори отбор от зоната влиза ПМГ”Св.Климент Охридски” от град Монтана.
 

Днес ще пристигнат всичките отбори участници на баскетболните финали, а от 19.00 часа в спортна зала „Фестивална” ще се проведе техническата конференция. След изтеглянето на жребия ще бъде изготвена програмата по дни и часове на срещите.
 

Откриването на ученическите финали ще се състои на 28.05.2009 г. на официална церемония в зала „Фестивална” от 10.00 часа. Стартът на надпреварите ще даде г-н Борислав Ванков- зам.кмет на Община Видин, който активно подкрепя развитието на спортните и младежки дейности в общината. И ученическата баскетболна лига, и традиционния и очакван с нетърпение „Звезден ученически баскетболен мач” във Видин нямаше да са част от спортния живот на града без неговото съдействие.
 

Официалното откриване на ученическите баскетболни финали ще уважат още началникът на РИО-Видин, главният експерт на ДАМС за област Видин, управителят на ОП”Спортни имоти”, директорът на видинската ПМГ”Екзарх Антим.І”, председателя на УСК-Шампион, общински съветници и гости.
 

Главен ръководител на първенството ще е Антоанета Илиева – председател на Ученически спортен клуб – Шампион от гр.Видин.
 

Главен съдия ще е Валентин Белчев от Монтана с помощник Георги Пандов от Плевен. Състезанията ще бъдат обслужени от 8 съдии:
 

Владимир Атанасов – Ботевград

Иван Маринов – Ботевград

Иван Николов – Ботевград

Ивайло Наумов – Правец

Милен Цветков – Плевен

Стелиян Маджаров – Плевен

Валентин Мишев – Монтана

Драга Мишева – Монтана
 

Основни организатори на игрите са Министерство на образованието и науката, Държавна агенция за младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи”, Ученически спортен клуб – Шампион и Община Видин.
 

За призьорите на игрите са подсигурени от организаторите купи, медали, екипи, грамоти и анцузи за учителите водачи. Всички останали отбори до 10 място ще получат плакети и по три баскетболни топки. Предвидени са и индивидуали плакети, като домакините ще раздадат и допълнителни награди.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи