Левски поведе с 1-0 в битката за бронзови медали


Левски поведе с 1-0 в битката за бронзови медали
Хол бе неудържим в мач номер 1
27-05-2009 20:52

Съставът на Левски дръпна на Рилски спортист в битка за бронзовите медали в плейофите на Националната Баскетболна Лига след 99-93 в мач номер едно от серията. „Сините” прекъснаха друга серия, тази от три поредни загуби след която бяха елиминирани от Черно море Варна на полуфинала. Рилски спортист пък от своя страна не успя да прекъсне своята негативна поредица от три полуфинални загуби срещу Лукойл Академик и сега трябва да гони задължителен успех в петък следобяд в столичната зала „Универсиада”, за да остане в играта.
 

Играчите на Левски контролираха развоя на срещата през голяма част от срещата, но гостите от Самоков не се предаваха дори когато предината на домакините бе 14 точки в края на първото полувреме – 56-42.
 

Рилски спортист игра далеч по-активно в началото на третата част и след серия от 16-2 намали резултата само до 2 точки разлика в полза на Левски – 58-56. Домакините все пак отново дръпнаха и в края на частта имаха аванс от 9 точки – 76-67.

Последната десетка не бе по-различна от останалите. Двата отбора редуваха силни със слаби моменти. Левски повеждаше, а Рилски спортист се връщаше в играта.  
 

Минута и половина преди края Рилски спортист намали до 91-96, а на два пъти чрез Бранко Миркович и Левен Белберов от зоната за три точки те имаха шанс да свалят разликата още повече. Тогава дойде и мига на Чарлз Джоунс, който вкара тройка с фал за 99-91. До края на мача Рилски успя само да вкара нови две точки, които оформиха крайното 99-93 за Левски.
 

Над всички в срещата бе американският гард на Левски Маркъс Хол, който завърши с коефициент от 38 след вкарани 33 точки, хванати 10 борби, подадени 6 асистенции и 5 отнети топки. Той в пореден мач бе водещата фигура за „синия” отбор и несъмнено създаде най-много проблеми на защитата на гостите.
 

Много добър мач за Левски изигра центърът Бойко Младенов, който започна срещата в отсъствието на контузения Стефан Георгиев и престоя на терена 26 минути. За това време той се разписа за 12 точки и хвана 7 борби преди да бъде дисквалифициран минути по средата на последната част. В един момент той така се бе развихрил, че си вкара и един ...автокош през първото полувреме.


 

На добре познатото ниво бе и литовецът Арнас Казлаускас, който завърши със 16 точки (3 тройки).
 

За Рилски спортист най-добър бе Драгослав Папич, който завърши с 30 точки, 9 борби и 2 асистенции и общ коефициент от 35. Бранко Миркович се разигра в последната четвърт и завърши с 20 точки (4 тройки), 4 овладени и 3 отнети топки.
 

Гардовете Александър Груев и Иван Лилов добавиха съответно 10 и 14 точки, а под нивото определено се представи Травис Питърсън – само 8 точки и 9 борби.
 

Въпреки отсъствието на Стефан Георгиев, Левски имаще надмощие в подкошието (32 срещу 30 борби), а също така и предизвика повече грешки у противника – 21 срещу 15 от тяхна страна. Голямата разлика в този мач бяха така наречените „лесни кошове” в подкошието – 58 срещу 32 за играчите на Тити Папазов.
 

Втората среща от тази серия ще се играе в петък от 16.00 часа в „Универсиада”. Това ще бъде и последна среща за сезона от НБЛ в София, а най-вероятно на нея ще присъства и националния селекционер на България Пини Гершон. Очаква се израелския спец да пристигне късно тази вечер у нас.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧ НОМЕР 1 ЛЕВСКИ – РИЛСКИ СПОРТИСТ
 

ПЛЕЙОФНА СХЕМА НА НБЛ ЗА 2008/09


 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ В ПЛЕЙОФИТЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи