Стана ясна първата четворка на финалите за мини-момчета в Самоков


Стана ясна първата четворка на финалите за мини-момчета в Самоков
Рилски спортист продължава без загуба
28-05-2009 21:37

Един ден преди края на срещите от предварителните групи на финалите за мини-момчета в Самоков станаха ясни четирите отбора, които ще се борят за медалите в събота и неделя. Това са отборите на Овергаз и Доростол в група А и Рилски спортист и Черно море в група В. Всичките те постигнаха победи днес и на практика са недостижими, тоест не могат да бъдат изместени от първите две места в съответните групи. Ясни са и полуфиналните двойки за съботния ден, а именно: Рилски спортист-Доростол и Овергаз-Черно море.
 
С интерес се очакват мачовете от утрешния ден, тъй като битката за влизане в борба за 5/8 място е голяма. Все още всички останали тимове имат шанс да го сторят с едно изключение – Хебър Пазарджик.
 
Днес в група А Доростол надигра убедително Ямбол с 20 точки разлика – 54-34, а Овергаз обърна срещата си с БУБА баскет след като губеше с 14 точки разлика. Краен резултат 75-66 за момчетата на Христо Ценов и Звонко Папак. В най-интересната среща за деня от тази група Балкан се наложи само с 2 точки над амбициозния тим на Шампион 2006 – 51-49.
 
В група В Рилски спортист не срещна съпротива от Локомотив София и след 96-27 продължава да бъде един от двата тима без загуба досега (другия е Овергаз). Мини-момчетата на Черно море пък надиграха убедително аутсайдера в тази група – Хебър Пазарджик със 73-27, а в дербито Спортист Своге победи Славия с 52-49 и по всяка вероятност ще заеме третото място в групата.
 
Утре с най-голям интерес се чакат и трите двубои в А група, които са решаващи за класирането на отборите или заминаването им от турнира (за 9-12 място не се играе). Шампион 2006 играе с Доростол, след тях са Овергаз и Ямбол, а накрая БУБА баскет и Балкан.
 
Срещите от група В са само протоколни, а като че ли Славия и Рилски спортист ще бъде най-атрактивна.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА МИНИ-МОМЧЕТА (12)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА МИНИ-МОМЧЕТА (12)

 

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МИНИ-МОМЧЕТА (12)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи