Георги Божков почти сигурен за Дунав Еконт


Георги Божков почти сигурен за Дунав Еконт
Георги Божков
30-05-2009 12:26

След като изкара половин сезон начело на Берое 07, Георги Божков е на 99 % новия треньор на Дунав Еконт. Специалистът, който изведе ЦСКА до три титли през сезон 2006/07. Освен, че стана шампион на България и спечели купата на страната, той изведе отбора на ЦСКА до първото място в Адриатическата лига. По това време Божков бе треньор и на националният женски отбор на България. След пауза от повече от година, откакто води жените на ЦСКА, той застана начело на отбора от Стара Загора и за няколко месеца преобрази ситуацията в клуба. Сега обаче той е информирал Делчо Делчев, че напуска заради направено добро предложение и се разделя с най-добри чувства към старозагорския клуб. Берое 07 завърши на четвърто място в А група след като загуби серията за бронза от Монтана 2003. Дунав Еконт пък не успя в битката за титлата и се задоволи със сребърните медали в шампионата.
 
„Имаме устна договорка с ръководството на Дунав, но няма нищо подписано все още,” каза Георги Божков за BulgarianBasket.com. „Искам първо те да си изчистят отношенията с тазгодишния тим, за да започна на чисто. Оставам с отлични впечатления от Стара Загора и баскетболните фенове там. Делчо е един от малкото хора в България, които дават лични средства за баскетбола и той живее с отбора. Ще им помагам с каквото мога и колкото мога. Но офертата от Дунав ми дава възможност за по-голямо развитие. Ще играят в Купа Европа, имат амбиция за добра селекция и гарантират добър бюджет. Всичко това ме накара да се договоря с тях, но все още предстои подписването на контракта. Предполагам, че другата седмица ще има повече яснота по въпроса.”
 
Главният човек в Берое Делчо Делчев потвърди новината за напускането на Божков:
„Оставам с много добри впечатления от Жоро, той преобрази отбора и го направи различен за кратък период от време. Разбира се, че ми е малко криво сега, тъй като имахме амбиции за нещо повече догодина, но и в този състав ще се стремим да се борим. Латаша Байърс няма да се завърне в тима, тя помогна много, но променя стила на нашия отбор. Искаме да играем бърз и агресивен баскетбол, а според мен имаме и изпълнителките за това нещо. Водим преговори с Николай Боруков да поеме отбора, а Албена Бачкова също е вариант да бъде играещ треньор”, каза Делчев за сайта.
 
Засега не е ясна съдбата на досегашния треньор на Дунав Еконт Стефан Стефанов.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи