Кметът на Видин инж. Румен Видов ще награди призьорите от Ученическите баскетболни финали


Кметът на Видин инж. Румен Видов ще награди призьорите от Ученическите баскетболни финали
Наградите, подсигурени от ДАМС, МОН и БАСУ
30-05-2009 20:41

Утре на официална церемония в спортна зала „Фестивална” от 13.00 часа, след последната финална среща, видинският кмет ще връчи купите и медалите на най-добрите училищни отбори от ученическите игри по баскетбол при юношите 8-10 клас. От 28 май 2009 г. в град Видин 10 училищни отбори от цялата страна се състезават за спечелване на приза Държавен шампион от игрите.
           
Държавната агенция за младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и Българската асоциация „Спорт за учащи” са подсигурили много награди за всички участници в надпреварите- баскетболни топки, екипировка, анцузи за учитилите водачи, купи, медали, плакети, индивидуална статуетка за най-добрия състезател на финалите и грамоти.
           
Гости на закриването на баскетболните финали ще бъдат кметът на Видин, общински съветници, представители на РИО-Видин и главния експерт на ДАМС за област Видин.

           

Надпреварите от последния ден на ученическите финали ще започнат със срещата между отборите от Троян и Русе, които ще се борят за 5/6 място, а двубоят ще е от 8.30 часа в зала „Фестивална”.
           
От 10.00 часа ще е надпреварата за бронзовите медали, където един срещу друг ще излязат ПМГ”Екзарх Антим І”-Видин и Езикова гимназия ”Бертолт Брехт”-Пазарджик. Днес в единият полуфинал видинчани загубиха от ботевградската гимназия със 100-69 и утре ще излязат решени на всичко, за да вдигнат купата за третото място на турнира.
           
Пазарджишката езикова гимназия пък загуби в другата полуфинална среща от МГ”Атанас Радев”-Ямбол със 75-54.
           
Финалния двубой, който повторение на миналогодишното издание на ученическите баскетболни надпревари ще започне от 11.30 часа, а той е:  ПГТМ”Христо Ботев”-Ботевград - МГ”Атанас Радев”-Ямбол.
           
Официалната церемония по награждаването и закриване на ученическите баскетболни финали ще започне от 13.00 часа.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи