Захариев на проби в Билбао, връща се в Терамо и чака повиквателна за кампа в Тревизо


Захариев на проби в Билбао, връща се в Терамо и чака повиквателна за кампа в Тревизо
Христо Захариев (сн. Gong.bg)
30-05-2009 22:51

Хърватинът Даниел Вуяшинович, гръкът Алекс Сигунас, чехът Давид Щефел и българинът Христо Захариев бяха на няколкодневни проби в испанския първодивизионен тим Билбао Баскет. След тях всеки от карето баскетболисти ще се надява евентуално да получи оферта в близко бъдеще от мениджмънта на клуба. Захариев бе изпратен в Испания със съдействието на италианските си мениджъри от Сигма спортс, които вече имат от началото на тази година договор с българския талант. Българинът е силно впечатлен от отношението на италианската агенция на братята Матео и Томазо Комелини и техния сътрудник Рикардо Бенеле.
 

От началото на настоящия сезон той бе в школата на италианския Фортитудо Болоня, но новите му мениджъри го прехвърлиха преди няколко месеца в школата на Терамо – друг силен отбор от италианската Лега Уно.
 

След пробите в Билбао Захариев се завърна отново в Терамо и се надява да бъде част от кампа за млади таланти в Тревизо, който стартира идния петък.
 

Преди да замине за Италия Захариев игра в отборите на Славия, Спартак МВР и Левски, а талантът му бе забелязан и от гръцкия гранд Панатинайкос, с чийто първи състав изкара една предсезонна подготовка. На европейското първенство в Гърция миналото лято той изигра страхотни мачове за юношеския ни тим. Там Захариев стана топ реaлизатор на целия шампионат с 19.2 точки средно на мач, втори по отнети топки (средно 2.7) и заслужено попадна в идеалната петица на първенството, с трети най-добър коефициент на ефекивност от всички играчи. Захариев също бе в разширения състав на Пини Гершон за мъжкия ни национален отбор през миналото лято.
 

Захариев бе класиран от популярния баскетболен сайт DraftExpress.com на 15-о място сред най-обещаващите млади играчи извън САЩ, родени през 1990.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи