Рилски спортист – безапелационен шампион при мини-момчетата (12)


Рилски спортист – безапелационен шампион при мини-момчетата (12)
Рилски спортист (12)
01-06-2009 00:17

Мини-момчетата на Рилски спортист завоюваха титлата на финалите в Самоков след като и в последната си среща от турнира победиха по абсолютно безапелационен начин. Двата финалиста играха и в предварителната група В, а тогава малките баскетболисти от Самоков постигнаха победа със 63-52. Днес те бяха далеч по убедителни и в играта си, и в резултата – 84-54. Самата разлика от 30 точки говори за разликата между тях и опонента им във финала.
 
Единствената част, в която гостите се противопоставиха бе първата четвърт. След нея те водеха със 17-14, но още с влизането на втората петица на момчетата на Боби Трифоноов ситуацията се обърна в тяхна полза. На почивката те вече водеха с 22 точки – 44-22 и оттук до края въпросът бе само един – с колко ще победи тимът на Рилски спортист. В крайна сметка резултатът бе 84-54 и след седем поредни победи самоковските таланти заслужено вдигнаха трофея.
 
В мач за 3/4 място отборът на Доростол надигра Овергаз със 69-55 и завоюва бронзовите медали. Интересен е фактът, че тимът от Силистра бе най-добър през годината в регион Добруджа и надигра няколко пъти Черно море, но на финалите варненци се класираха пред тях. Това е втори медал за школата на Доростол след като те взеха бронз само преди седмица на турнира на по-долната възраст – до 10 години, пак в Самоков.
 
Крайно класиране:
1. Рилски спортист
2. Черно море
3. Доростол
4. Овергаз
5. Славия
6. Спортист Своге
7. БУБА баскет
8. Ямбол
9. Балкан
10. Шампион 2006
11. Локомотив София
12. Хебър
 
Индивидуални награди
 
Най-добър защитник
Адриан Секулов (Рилски спортист)
 
Най-добър нападател
Димитър Живков (Доростол)
 
Идеална петица на турнира
Димитър Живков (Доростол)
Юлиан Владимиров (Овергаз)
Денис Иванов (Рилски спортист)
Илиян Георгиев (Черно море)
Симон Йорданов (Спортист Своге)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи