Черно море разгроми Левски Спартак при девойките, Дунав изненада НСА


Черно море разгроми Левски Спартак при девойките, Дунав изненада НСА
Станкова с коефициент 37 след първия ден
01-06-2009 01:44

Черно море Одесос започна с разгромна победа финалите за девойки (19) в столичната зала „Христо Ботев”. Възпитаничките на Венцеслав Гечев направо разбиха Левски Спартак с 86-49 в първата си среща от този финален турнир. Те предизвикаха съперника да направи 40 технически грешки, което неминуемо се отрази и на резултата.
 
Станислава Станкова изигра страхотен мач и завърши с 5 тройки за общо 25 точки. Тя добави 10 асистенции и бе на 3 отнети топки от постигането на трипъл дабъл. Закономерно тя събра коефициент от 37, с който поведе в класацията за MVP на турнира. За сведение целият тим на Левски Спартак в края на мач имаше сумарен коефициент от 29.
 
Ралица Ласкова завърши с дабъл дабъл – 16 точки и 11 борби, а само две от състезателките на Черно море не успяха да се разпишат в срещата.
 
За Левски Спартак единствено центърът Христина Тютюнджиева се представи на ниво – 17 борби и 11 точки, докато други основни баскетболистки тотално разочароваха с представянето си.
 
В друг мач от същата група Дунав изненада НСА и го победи със 75-68 след 37 точки на Даниела Петева. Мирена Денчева добави 16, а Йоана Христова 11 за победителките.
 
За НСА Сара Маринова вкара 16 точки и отне 5 топки от противника, а Христина Герджикова дебютира за същия тим и завърши също със 16 точки и грабна 11 борби.
 
Понеделник в зала "Христо Ботев" ще има нови четири мача, а най-интересна ще бъде срещата между Дунав и Черно море Одесос с начален час 15.30.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС – ЛЕВСКИ СПАРТАК
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НСА - ДУНАВ
 
ПРОГРАМА В ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ (19)

ПРОГРАМА ЗА ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ (19)
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ НА ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ (19)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ (19)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ (19)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи