Станислава Станкова вкарва 46 точки, Черно море побеждава Дунав


Станислава Станкова вкарва 46 точки, Черно море побеждава Дунав
Станислава Станкова вкара 46 точки
01-06-2009 20:37

Станислава Станкова буквално разпиля защитата на Дунав и бе в основата на успеха на своя Черно море в днешния втори ден от финалите за девойки (19) в София. Гардът отбеляза 46 точки, повечето от тях след индивидуални пробиви срещу отчайващо слабата отбрана на русенския тим. Станкова нямаше спиране нито отляво, нито отдясно, а до края Дунав така и не намериха вярно противодействие срещу нея.
 
След като водеха с 14 точки в края на първата част, варненки позволиха Дунав да се върне в мача и на полувремето изоставаха само с 4 – 28-32. Още с началото на второто полувреме, най-вече благодарение на напористата игра на Станкова Черно море Одесос дръпна в резултата и стигна безпроблемно до победата. В края на мача се разигра най-добрата баскетболистка на Дунав Даниела Петева, но това спомогна само за почетна загуба с 12 точки разлика – 60-72.
 
Станкова добави също 7 борби, 4 асистенции и 2 отнети топки за общ коефициент от 40 и след втория ден от състезанието продължава да води убедително в класацията за най-добра баскетболистка.
 
За Дунав Петева завърши с 29 точки (5 тройки) и 15 борби, а Мирена Денчева се отчете с дабъл дабъл – 11 точки и 10 борби.
 
Всичко това се случи пред погледа на Хосе Мария Бусета, който бе дошъл днес в зала „Христо Ботев” за да наблюдава състезанията от финалите за девойки. По-късно тази вечер ще се проведе среща между него и всички треньори на националните гарнитури при подрастващите, а след нея изпанецът ще отпътува от страната.
 
След изненадващата победа на Дунав вчера над НСА и загубата на русенки от Черно море Одесос с интерес ще се очаква срещата между софийския и варненския отбор утре следобяд. Възможна е тройна въртележка, която да изхвърли един от тези три отбора. Победа на НСА над Черно море и на Дунав над Левски Спартак ще изравни по точки три отбора, а само два от тях ще се класират в първата четворка за разпределение на медалите.
 
При евентуална тройна въртележка, ако:
- НСА победи с разлика до 2 точки класирането ще бъде следното:
1. Черно море
2. Дунав
3. НСА
 
- НСА победи с разлика от 3 до 9 точки класирането ще бъде следното:
1. Черно море
2. НСА
3. Дунав
 
- НСА победи от 10 до 17 точки класирането ще бъде:
1. НСА
2. Черно море
3. Дунав
 
- НСА победи с 18 и повече точки класирането ще бъде:
1. НСА
2. Дунав
3. Черно море
 
Всички тези сметки ще се обезсмислят, ако Черно море Одесос си победи и заеме първа позиция в групата. Тогава по всяка вероятност отборът на НСА ще бъде елиминиран от първата четворка. Тук битката ще бъде важна и за първото място в групата, тъй като само то ще даде възможност за избягване на Рилски спортист на етап полуфинал в сряда следобяд.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ – ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС
 
ПРОГРАМА В ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ (19)

ПРОГРАМА В ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ (19)
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ НА ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ (19)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ (19)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ (19)


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи