Лейкърс срещу Орландо - Дисниленд срещу Дисниуърлд


Лейкърс срещу Орландо - Дисниленд срещу Дисниуърлд
Лейкърс срещу Орландо (сн. AP Photo)
02-06-2009 11:00

Всичко вече е готово за Мач номер 1 в Лос Анджелис в четвъртък. Лейкърс срещу Орландо, Дисниленд срещу Дисниуърлд - със своите суперзведи. Какво казват анализаторите на официалния сайт на лигата на извънземните преди старта на последната плейофна серия, която ще определи шампиона на НБА.
 
Фил Джаксън срещу Стан Ван Гънди - разликата е голяма. Единият е доста по-висок, има 12 сезона като играч, 9 титли в НБА, докато другия ще се опита да го стори за първи път.
 
Но и двамата са почнали от ниското в треньорството. Джексън в старата КБА, а Ван Гънди на ниво Трета дивизия. И двамата са силни психолози и двамата дават страхотни пресконференции.
 
В атака Лейкърс играят триъгълното нападение за 42 минути, а в последните 6 дават топката на Коби. Орландо пък играят заслон-контразаслон на високо, като топката е в Тюркоглу, и след това се опитват да я дадат долу на Хауърд.
 
Двамата треньори обаче ще трябва да направят корекции в играта в защита. Дали Андрю Байнъм ще се справи с Дуайт Хауърд? Към кой атлетичен висок играч ще се прикрепи Ламар Одъм - Тюркоглу или Рашард Люис? Колко дълго ще стои на терена Рейфър Олстън, ако играе отпуснато ? Колко дълги Ван Гънди ще залага на новака Къртни Лий срещу Коби?
 
Коби Брайънт срещу Микаел Пиетрус: Брайънт говори английски, италиански и испански. Но кой знае колко добър е френския му, за да говори на Микаел Пиетрус, който ще го пази през повечето време. Французина няма да започва мачовете, но почти сигурно ще ги завършва.
 
За моменти той успяваше да забави Леброн Джеймс. Не успя да го спре - никой не успя - но поне го накара да работи много за всеки кош.
 
Коби не е чужд на това да работи много за точките си и едва ли ще се уплаши. Но ако Пиетрус може да даде същата енергия както срещу Кливланд, влизайки като резерва, то със сигурност ще видим интересен двубой.
 
Петте големи въпроса:
 
Опита срещу липсата на такъв
 
Лейкърс бяха тук миналата година. Брайънт и Дерек Фишър се били на 5 финала и имат 3 титли. Фил Джексън има 9 титли.
 
Само Тайрън Лу, който спечели две титли с Лейкърс през 2000 и 2001 и Антъни  Джонсън, който има два финала с Нетс през 2002 и 2003 имат опит във финалите.
 
Защита без нарушения
 
Всеки треньор в НБА се моли на играчите си за това. Дали обаче те слушат е съвсем различно нещо.
 
Хауърд имаше големи проблеми срещу Кливланд. В три от мачовете той излезе за 6 фаула, а Меджик загубиха две от тези срещи.
 
Поради факта, че Коби обича да атакува коша Хауърд ще има същите проблеми и трябва да е внимателен. Ел Ей имат повече оръжия от Кливланд и ако Дуайт не е отдолу, ще изядат Магьосниците живи.
 
Движение на топката
 
Когато тези отбори движат топката се получава нещо красиво. Меджик обикновено почват с заслон-контразаслон, където Туркоглу има няколко опции.
 
В триъгълното нападение Лейкърс използват много заслони и много движение откъм силната страна. И докато Коби е ключовия играч, то Пау Гасол е този, заради когото сега нападението работи добре.
 
Борбата
 
С играчите, които имат не е изненана, че това са два от най-добрите отбори в лигата по овладяване на отскочили топки. Лейкърс бяха на първо място с 43.9, а Орландо малко по-назад с 43.3 средно на мач.
 
Хауърд пък бе най-добър борец в лигата със средно 13.8.
 
Да се запази концентрация
 
И двата отбора имаха проблеми в плейофите досега. Срещу Бостън Орландо почти пропиля двуцифрен аванс в Мач 1, а в Мач 5 допусна и обрат. Срещу Кливланд те падаха на три пъти с голяма разлика и използваха много сили, за да се върнат в мачовете. Ако това се случи сега обаче Ел Ей имат достатъчно възможности, за да не позволят обрат.

СКАУТИНГ МЕЖДУ ЛА ЛЕЙКЪРС И ОРЛАНДО МЕДЖИК
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛА ЛЕЙКЪРС В ПЛЕЙОФИТЕ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ОРЛАНДО В ПЛЕЙОФИТЕ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи