Левски бие с лекота Лукойл Академик, дава заявка за четворката


Левски бие с лекота Лукойл Академик, дава заявка за четворката
Юношите на Левски
02-06-2009 12:46

Юношеският Левски записа втора много ценна победа на финалите в Самоков. След като победиха вчера Овергаз, днес те надделяха и над друг директен съперник за влизане в четворката на турнира. Със 67-57 момчетата на Юлиан Аладжов се наложиха над Лукойл Академик и продължават без загуба. Предстоят им две сравнително по-лесни срещи с НСА и Спартак Плевен преди да се изправят срещу Черно море във вероятен сблъсък за първото място в група А на състезанието.
 
Младите баскетболисти на Левски контролираха изцяло днешната среща с Лукойл Академик и съвсем заслужено се поздравиха с крайния успех. В по-голямата част от мача те имаха двуцифрен аванс, а в един момент дори разликата стигна 20 точки – 63-43 точно 7.59 минути преди края.
 
Прави впечатление отчайващата стрелба на Лукойл Академик от зоната за три точки – 0 от 15, тоест нито веднъж те не поразиха целта зад арката. Освен това Левски имаше и предимство в борбата под коша – 36 срещу 30 борби.
 
Треньорите на Лукойл Академик бяха концентирали изцяло играта в нападение върху двама свои изпълнители – Димитър Филипов и Калин Христов. Те завършиха повече от половината атаки на тима (35 от общо 59) и завършиха съответно с 12 и 25 точки. Христов добави и 10 борби за дабъл дабъл.
 
За Левски Цветелин Иванов бе най-резултатен със своите 20 точки, а Васил Александров и Иво Славчев добавиха по 14.
 
Липсата на концентрация у „сините” (19 технически грешки на стартовата петица) не им позволи да спечелят и с по-голяма разлика. Въпреки това, те вече са 2-0 след две срещи и имат сериозни шансове за влизане в битка за разпределение на медалите.
 
Утре от 14.00 часа Левски играе с НСА, докато Лукойл Академик и Овергаз ще се срещнат в дербито на третия кръг с начален час 12.00.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК
 

ПРОГРАМА ЗА ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)
 
ПРОГРАМА ЗА ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19) 
 

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ОТ ДВЕТЕ ГРУПИ НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи