Виденов няма търпение за националния, не бърза с офертите за догодина


Виденов няма търпение за националния, не бърза с офертите за догодина
Филип Виденов изчаква с офертите
02-06-2009 12:46 | Gong.bg

„Често казано очаквам с нетърпение да се съберем с националния. Започвам да тренирам следващата седмица, достатъчно почивах и сега без да бързам ще гледам да съм във форма, точно когато трябва. Аз лично съм амбициран, както всеки път като играя с националния отбор”, заяви един от най-добрите ни баскетболисти Филип Виденов за Гонг.

Фил, който е в България от известно време, след като приключи сезона в Испания с местния Гранада добави още: „Мисля, че вече имаме някакъв по-реален шанс. Надявам се, ако не да вземем само победа, поне да излезем и от групите. Нашата група всъщност е доста силна като се замисля, но с Васко Евтимов, с останалите момчета и Пини мисля, че можем да изненадаме някой. Мисля, че е много добре, че и Васко ще може да се включи, защото не е тайна, че имаме проблем с центровете в сравнение с другите европейски отбори. Вчера в интерес на истината ми се обади Пини Гершон, за да чуе как съм.”

„Вече мисля следващата седмица или края на тази да започна пак тренировки. Ами сезонът беше разочароващ. Поне за мен, за моите очаквания, защото отидох там с други намерения и други амбиции. Такива бяха първоначалните ни разговори с треньора, но не се оказа точно така. Не съм доволен от времето, което ми отделяше треньора. Иначе от другото, като условия и такива неща съм доволен. В Гранада знаеха моите намерения още в средата на сезона, защото още тогава имаше вероятност да се махна. Не са говорили с мен, но дори и да бяха говорили, аз нямаше да приема тяхната оферта. Лично за мен треньорът беше странен и не мисля, че бих издържал още една година. Това не е само мое мнение. От друга страна Испания си е Испания и всъщност, колкото и лошо да си мисля, че е било, всъщност не е чак толкова”, коментира баскетболист №1 на България за 2006 година и сподели, че в момента няма сериозни оферти.

„Всъщност все още вървят плейофи. В интерес на истината не съм се още интересувал на този етап. Няма да бързам тази година да подписвам където и да било. Би било да е добре в Испания, но зависи от финансовите параметри. Бих сменил държавата, но зависи от офертата, от отбора и къде играе. Не мисля за вариант Щатите, понеже там е друга история. Имам предвид, че можеше миналата година да играя повече от това, което ме пуснаха. Това вече са други истории, които не ме интересуват. Предполагам не мога да отида да играя в НБА. Пък в Европа мисля, че съм се доказал достатъчно, за да преценят как играя без да е нужно да ме видят в Щатите.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи