Овергаз бие Черно море на финалите за юноши в Самоков


Овергаз бие Черно море на финалите за юноши в Самоков
Венцислав Петков вкара 15 точки за победата
02-06-2009 20:56

Отборът на Овергаз направи важна крачка за класиране на полуфиналите. Днес в Самоков баскетболистите от академията спонсорирана от газовата компания победиха Черно Море Е-on с 82-80 в един оспорван и интересен двубой. Така след загубата от Левски в първия ден на турнира днес момчетата на Янчо Янчев ще се надяват сините да бият варненци, за да се класират на полуфинал.
 
Овергаз поведе още от самото начало и след по-силна игра в първите минути бе напред с 28-19. През втората част играта не се промени, а Овергаз продължиха да поддържан същия аванс. Така първото полувреме приключи при резултат 40-47 за софиянци.
 
Третата част продължи да се развива равностойно и двата отбора поддържаха разликата помежду си. Тя завърши 19-19 и всичко остана да се решава накрая.
 
В последната част тимът на Овергаз продължи да води, а варненци не се отказаха от опитите си да обърнат резултата. След тройка на Константин Колев 1.56 преди края разлика бе намалена до една точка, 79-80. Минута по-късно Михаил Танев увеличи предната на Овергаз на 3 точки. След това Колев бе фаулиран, но отбеляза само веднъж от линията. Все пак за тима му имаше все още в 30 секунди, но първо Милчо Борисов изпусна тройка. Маринчешки бе фаулиран, но изпусна на два пъти и даде нов шанс на Черно Море. Този път Тихомир Желев изпусна и Борисов фаулира Танев 13 секунди преди края. И Танев обаче изпусна два пъти от линията, но този път Теодор Янчев хвана борбата и въпреки че изпусна стрелбата тимът му успя да се поздрави с победата.
 
Танев бе най-резултатен в двубоя с 22 точки. Янчев направи дабъл-дабъл с 16 точки и 12 борби.
 
За варненци Станислав Цонков завърши с най-много - 18 точки, а Тихомир Желев добави 16.

Утре от 12.00 часа е крайно интересната среща между Лукойл Академик и Овергаз, докато Черно море два часа по-рано се изправя срещу Спартак Плевен.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ – ОВЕРГАЗ
 

ПРОГРАМА ЗА ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)
 
ПРОГРАМА ЗА ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19) 
 

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ОТ ДВЕТЕ ГРУПИ НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи