Индивидуални отличия за мъже у нас за сезон 2008/2009


Индивидуални отличия за мъже у нас за сезон 2008/2009
Маркъс Хол (Левски)
03-06-2009 23:07

Представяме ви класациите на BulgarianBasket.com за най-добрите баскетболисти, играли у нас в първенството и купата на страната.
 

MVP на сезона - най-добър играч
Маркъс Хол (Левски) – голяма конкуренция за това признание, но определено съвсем заслужено става най-добър в България за този сезон. Двама бяха основните му конкуренти, а именно Уили Дийн и Травис Питърсън. Определено има спад на играта на Дийн в сравнение с миналата година, въпреки че имаше силни моменти и във финалната серия. Той дойде по средата на сезона, а като знаеше нивото на баскетбола у нас не се и напрягаше много. Питърсън започна фантастично, но у него пък се видя умора в края – конкретно в последните срещи на редовния сезон и плейофите в лигата.
 

Хол показа голямата си класа в първия сезон след завършване на колежа. В изиграните 44 срещи с екипа на „сините”, той вкара средно по 22.1 точки, хвана по 4 борби, подаде по 4.1 асистенции и отне по 1.7 топки средно за 33.9 минути на среща. Само в един мач Хол завърши с едноцифрен точков актив и бе доста постоянен с изявите си през целия сезон. В негово отсъствие Левски трудно можеше да вземе купата на страната, а и нямаше да има този облик през цялата година.

Най-добър шести играч
Александър Янев (Евроинс Черно море) – младокът от Варна е на 18 години, но изигра своята джокер-роля и помогна на отбора на Черно море да играе един от предвидените три финала. Беше забит на скамейката от пристигналия по средата на сезона Предраг Бадняревич, но това изигра лоша шега на сърбина. Във Варна налагат младите, а  Бадняревич не го разбра и набързо си стегна куфарите. Янев влезе като резерва в 28 от общо 49 изиграни мача с екипа на Черно море със средни показатели от 8.6 точки, 3.7 борби и коефициент от 9.0 за 23.2 минути на мач. Като се има предвид и факта, че трябваше да премине и през мини-ерата на сръбския треньор във Варна, едни съвсем нелоши цифри као цяло.

Най-добър защитник
Байрън Сандърс (Ямбол) – 7.7 борби в защита, 1.4 блокади и 1.3 отнети топки за 34 изиграни срещи е далеч над всички останали състезатели в България и отреждат на американеца това признание.

Най-добър чужденец
Маркъс Хол (Левски) - най-добрият играч в шампионата нормално е и най-добър чужденец. 


Най-прогресиращ играч
Павел Маринов (Ямбол) – крилото, което ще навърши 21 следващия месец направи голям прогрес в сравнение с миналата година. Той получи доверието на старши треньора на Ямбол Иван Чолаков и стартира в 36 от общо 37 мача. Удвои коефициента и точките си в сравнение със сезон 2007/08, а освен това радва привържениците си с доста атрактивни изпълнения. Ето показателите му от миналата и тази година и вие преценете колко е напреднал Маринов през този сезон:
 
2008/09
Минути – 28.2
Коефициент – 10.8
Точки – 12.9
Борби – 3.9
Асистенции – 1.8
Отнети топки – 0.7
 
2007/08
Минути – 18.0
Коефициент – 5.7
Точки – 5.9
Борби – 2.3
Асистенции – 1.1
Отнети топки – 0.8
 
Идеална петица - най-добър отбор 

Уили Дийн  (Лукойл Академик)

Маркъс Хол  (Левски)

Хрисимир Димитров (Спартак Плевен)

Стефан Георгиев  (Левски)

Травис Питърсън  (Рилски спортист)


Най-добър втори отбор

Бранко Миркович  (Рилски спортист)

Ристе Стефанов  (Лукойл Академик)

Тодор Стойков  (Лукойл Академик)

Драгослав Папич  (Рилски спортист)

Байрън Сандърс  (Ямбол)
 
Най-добър трети отбор

Кори Макинтош  (Черно море)

Лимайър Голдуайър  (Лукойл Академик)

Иван Лилов  (Рилски спортист)

Арнас Казлаускас  (Левски)

Атила Сантош  (Черно море)
 
Най-добър отбор от чужденци

Уили Дийн  (Лукойл Академик)

Маркъс Хол  (Левски)

Драгослав Папич  (Рилски спортист)

Травис Питърсън  (Рилски спортист)

Байрън Сандърс  (Ямбол)
 

Най-добър отбор от българите

Иван Лилов  (Рилски спортист)

Тодор Стойков  (Лукойл Академик)

Хрисимир Димитров  (Спартак Плевен)

Стефан Георгиев  (Левски)

Тенчо Банев  (Лукойл Академик)


ОТЛИЧИЯ ЗА МЪЖЕ ЗА СЕЗОН 2008/09

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи