Левски на победа от полуфинал, Лукойл Академик елиминира Овергаз от четворката


Левски на победа от полуфинал, Лукойл Академик елиминира Овергаз от четворката
Иво Славчев с 27 точки и 20 борби
03-06-2009 23:02

В група А от финалите за юноши в Самоков Левски единствен продължава без загуба и е за да стигне първата четворка е достатъчно само да победи утре Спартак Плевен. Вторият и третият във временното класиране Лукойл Академик и Черно море имат по една загуба, а утре в директния сблъсък помежду си ще определят кой отбор попада в битката за разпределение на медалите. Мачът е един вид повторение на финала от Националната мъжка лига, а двама от участниците в него – Александър Янев и Васил Кьосев вече са на път за Самоков, където утре от 10.00 часа е срещата.
 
След двете много важни победи над Овергаз и Лукойл Академик, Левски не срещна трудности и победи леко с 94-57 НСА. Впечатли Иво Славчев с дабъл дабъл от 27 точки и цели 20 борби и коефициент от 41 за 35 минути игра. Той е новият лидер в класацията за играч на шампионата. Цветелин Иванов добави 23 точки, а Васил Александров се отчете с 13 точки и 6 отнети топки.
 
Овергаз изненада Черно море вчера, но днес се препъна срещу Лукойл Академик и загуби с 32 точки – 50-82. За Овергаз не можаха да вземат участие двама от най-добрите им състезатели – Димитър Маринчешки и Венцислав Петков, което се оказа решаващо в този решителен мач.
 
Димитър Филипов бе най-резултатен с 21 точки, Владислав Шуранов добави 15 и Калин Христов 11 за победителите. Освен това Емил Дурчев добави 18 точки и 8 борби като резерва.
 
За Овергаз Теодор Янчев завърши с 21 точки, а Венцислав Мануилов добави 12.
 
Черно море пък използва Спартак Плевен, за да си върне позагубеното самочувствие след загубата от Овергаз и ги победи със 102-57 след 19 точки на Милчо Борисов, 16 на Илхан Арабаджиев, 13 на Хакан Сербезов и по 12 на Тихомир Желев и Симеон Илиев.
 
За Спартак Плевен Петър Христов завърши с дабъл дабъл – 20 точки и 11 борби, но направи и 9 технически грешки.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НСА - ЛЕВСКИ
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ОВЕРГАЗ
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН – ЧЕРНО МОРЕ
 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)
 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19) 

 

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ОТ ДВЕТЕ ГРУПИ НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи