Русенският Дунав с бронзовите медали на финалите за девойки


Русенският Дунав с бронзовите медали на финалите за девойки
Петева и Мирчева срещу Станкова
04-06-2009 19:27

Без нито една смяна за целия мач русенският Дунав спечели срещу Черно море Одесос, при това убедително с 90-73 и завърши с бронзовите медали на финалите за девойки в София. Победата на възпитаничките на Емилиян Стоянов бе един вид реванш за допуснатата загуба от 60-72 в предварителната група срещу същия противник. След като паднаха с огромна разлика на полуфинала от големия фаворит Рилски спортист, явно Стоянов бе решил да съхрани силите на своите баскетболистки за този мач, в който шансовете им за успех бяха далеч по-големи. И тактиката му провървя, момичетата му изиграха най-добрия си мач днес и заслужено завършиха на трета позиция – един безспорен успех с оглед силната конкуренция за място в призовата тройка.
 

Дунав играха цял мач без нито една смяна, а това даде възможност на три баскетболистки да блеснат в пълна степен. Това най-вече важи за Мирена Денчева, която завърши с рекордните си 38 точки и 9 борби след като показа завиден мерник от зоната на тройката – 5 от 6 сполучливи.
 

Даниела Петева бе изключителна със своите 27 точки, 13 борби и 7 асистенции, а с дабъл дабъл завърши и „наемничката” от Лукойл Нефтохимик Станислава Мирчева – 18 точки и 17 борби.
 

За Черно море Одесос Станислава Станкова отново бе най-добра и въпреки умората (все пак това бе пети мач в рамките на пет дни) завърши с 22 точки и хвана 11 борби – най-много за тима си. Яна Кожухарова добави 15 точки и 9 овладени топки преди да напусне за 5 лични нарушения, а Николета Димитрова се отчете с 11 точки и 6 борби.
 

След като две години подред тимът на Венцеслав Гечев завършваше с бронзовите медали, този сезон малко не им стигна да се качат на почетната стълбичка. Те обаче станаха трети в дебютното издание на Младежката лига през тази година, а и радват окото на зрителя с добрата и вдъхоновена игра.
 

Дунав от своя страна за първи път от 2007 намира място в призовата тройка. Тогава те станаха за втори пореден път шампионки на България. Ето, че след година пауза те си тръгват отново с медали от финалите за девойки старша възраст.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС - ДУНАВ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ (19)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ (19)

 

ВСИЧКИ ШАМПИОНИ В ЖЕНСКО НАПРАВЛЕНИЕ ОТ 2004 НАСАМ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи