Трета победа за юношите на Овергаз на финалите в Самоков


Трета победа за юношите на Овергаз на финалите в Самоков
Трети успех за Овергаз
05-06-2009 13:33

Юношеският тим на Овергаз записа трета победа на финалите от държавното първенство в Самоков. Днес момчетата на Янко Янчев надиграха с 97-60 отбора на Спартак Плевен и завършиха участието си в груповата фаза на турнира. Те станаха четвърти и ще играят кръстосано с третия отбор от другата група В за разпределение на местата от 5-8. Въпреки, че изненадаха най-големия фаворит за титлата Черно море в срещите от тази предварителна фаза, Овергаз не успяха да попаднат между първите четири тима, които ще се борят през уикенда за разпределение на призовите отличия.
 
В днешната среща с плевенския Спартак се откроиха двама баскетболисти, които завършиха с по 31 вкарани точки – Теодор Янчев и Иво Захра. Янчев добави и 16 борби, докато Захра 5 асистенции и 4 отнети топки. Други трима състезатели от клуба добавиха по 8 точки – Александър Христов, Михаил Танев и завърналия се в игра след контузия Венцислав Петков.
 
За Спартак Плевен Петър Христов завърши със 16 точки, а Христо Ангелов добави 12.
 
След една слаба първа четвърт и губейки с 13-19, Овергаз изиграха две много силни следващи части и тогава на практика решиха двубоя в своя полза. Във втората и третата четвърти те вкараха общо 65 точки срещу само 30 за противника. Така преди началото на последната десетка Овергаз вече имаха преднина от 78-49. Последните 10 минути само узакониха поредния успех за тази юношеска формация на клуба.
 
Утре са мачовете, в които се кръстосват двете групи, а Овергаз ще чака своя съперник в зависимост от изхода на двубоите по-късно днес в група В. Спартак Плевен вече приключи участието си на тези финали, тъй като няма мачове за разпределение на местата от 9-12.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН – ОВЕРГАЗ
 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)
 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19) 
 

КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи