Захариев и Аврамов започват днес участието си на кампа в Тревизо


Захариев и Аврамов започват днес участието си на кампа в Тревизо
Захариев с Аврамов ще представят България
06-06-2009 09:32

Двамата от най-големите български баскетболни таланти – Христо Захариев и Божидар Аврамов започват от днес участието си в силния ежегоден камп в италианския град Тревизо, организиран под егидата на Reebok. В него са включени най-талантливите баскетболисти от Стария континент от набор 1987 до 1991. Захариев и Аврамов са родени през 1990 и освен тях от този набор има други пет баскетболисти. Сред тях най-известното име е това на Ян Весели от Чехия, който играе в Партизан Белград.
 
Прави впечатление наличието на Миленко Тепич, Урош Николич и Неманя Александров (Сърбия), Яка Клобучар (Словения), Йонас Жеребко (Швеция), Луиджи Датоме и Даниел Хакет (Италия), родени през 1987, Владимир Дашич (Черна гора), Стефан Маркович и Мирослав Радулица (Сърбия), Алексей Швед и Артьом Забелин (Русия) от набор 1988, както и Милан Мачван (Сърбия) и Пабло Агилар (Испания), родени през 1989.
 
Христо Захариев и Божидар Аврамов са настанени в една хотелска стая в Тревизо, където ще имат възможност да покажат, че и България може да създава баскетболни таланти. От петък до понеделник те ще участват в програмата на този камп, а тя е доста претоварена и изчислена до всяка минутка. Все още не е ясно в кои от участващите отбори ще играят българите. Предвидени са и два мача с ношите на ФМП – шампиони на Европа за тази възраст, финалите на които се играха по време на Файнъл Фор-а на Евролигата в Берлин.
 
Кампът ще бъде наблюдаван от десетки скаути и мениджъри от НБА, както и такива от най-добрите европейски баскетболни клубове.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи