Овергаз и Лукойл Академик ще спорят за петото място в Самоков


Овергаз и Лукойл Академик ще спорят за петото място в Самоков
Юношите на Овергаз ще играят за пето място
06-06-2009 17:09

Юношите на Овергаз и Лукойл Академик победиха в днешните си мачове в Арена Самоков и утре от 11.00 часа излизат един срещу друг в битка за петото място в крайното класиране на финалите от държавното първенство за тази възраст. Те победиха безпроблемно съперниците си от Доростол и съответно Дунав, с което намериха място в шестицата.
 

Александър Христов вкара 6 тройки за Овергаз и заедно с Теодор Янчев бе най-резултатен за тима си за победата над Доростол със 103-71. Те двамата завършиха с по 20 точки, а освен това Янчев хвана и 13 борби (6 в нападение). Михаил Танев пак бе на висота и се отчете със 16 точки и 5 овладени топки, а Иво Захра завърши с 10 точки. След като във вчерашния ден се завърна след контузия Венци Петков, днес същото стори и Димитър Маринчешки. Крилото бе безпогрешен и в трите си стрелби (2 пъти от тройката) и завърши с 8 точки само за 8 минути игра.
 

За силистренци пореден силен мач за Станимир Маринов – 27 точки (3 тройки) и 8 борби, а Волен Киров добави 13 точки.
 

В другата среща Лукойл Академик разгроми Дунав 2007 с 91-37 и ще спори с Овергаз за петото място. Пламен Христов вкара 20 точки и хвана 9 борби, а Емил Дурчев добави 18 точки и 5 овладени топки. Силно игра и Калин Христов – 16 точки, 4 борби, 3 отнети топки и 2 асистенции.
 

Умора се почувства в тима от Русе днес, а особено това си пролича в последната четвърт, когато те вкараха едва 4 точки. За Дунав 2007 най-резултатен бе Мартин Славов с 10 точки, но той бе единствения с двуцифрен точков актив.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОВЕРГАЗ – ДОРОСТОЛ
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК – ДУНАВ 2007
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи